Полицията разследва дали може да е причинена от професионална небрежност,

...
Полицията разследва дали може да е причинена от професионална небрежност,
Коментари Харесай

Разследват професионална небрежност ли е причинила авиокатастрофата в Токио

Полицията проверява дали може да е породена от професионална немарливост, оповестява " Ройтерс ".

Власти започнаха да инспектират овъглените остатъци за улики.

Всички 379 души на борда се избавиха по знамение от пътническия аероплан Airbus A350 на Японските авиолинии, който избухна в пламъци след конфликт с турбовитлов аероплан на бреговата защита De Havilland Dash-8 малко след кацане в Ханеда през вчерашния ден вечерта.

Загинаха петима от шестимата членове на екипажа на самолета на бреговата защита, мобилизиран поради мощното земетресение, блъснало западното крайбрежие на страната.

Някога това е бил чест проблем с сигурността, само че авиационни специалисти настояват, че сходни конфликти или навлизания на пистите са намалели доста с модерните технологии и процедури за следене на земята.

Японските управляващи показват, че повода за злополуката остава неразбираема.
 Самолет избухна в пламъци, приземявайки се на летище в Токио
Самолет избухна в пламъци, приземявайки се на летище в Токио

Всичките 379 пасажери и екипажа са евакуирани

Столичното полицейско ръководство на Токио проверява дали допустима професионална немарливост е довела до смъртните случаи и потърпевшите.

Говорител на полицията съобщи, че на летището е основано особено звено, което изследва пистата и ще разпита забърканите хора. Той обаче отхвърли да разяснява дали се проверява възможна професионална немарливост.

" Има огромна възможност да е била позволена човешка неточност ", съобщи Хироюки Кобаяши, някогашен водач на Японските авиолинии и авиационен анализатор.

" Обикновено единствено на един аероплан е разрешено да влезе в пистата, само че макар че е било обещано позволение за кацане, самолетът на японската брегова защита е бил на пистата ".

На самолета на Японските авиолинии е указано да продължи метода си към писта 34R в 17.43 часа локално време и е получил позволение за кацане в 17.45 ч. - две минути преди управляващите да оповестят за конфликт на същата писта в 17.47 ч., излиза наяве от записите от контрола на въздушното придвижване.
 Най-малко 55 души са починали след земетресението в Япония Обновена
Най-малко 55 души са починали след земетресението в Япония

Бедствието нанесе и големи материални вреди

Бреговата защита отхвърли да разяснява събитията към злополуката, в това число за какво самолетът е бил на пистата и дали е бил имобилен, или се е движел, когато е настъпил случаят.

Самолетът - една от шестте машини на бреговата защита, основани на летището, трябваше да достави помощ в районите,

Освен полицейското следствие, Японският съвет за сигурност на превоза проверява злополуката и със съдействието на организации във Франция, където е издигнат самолетът Airbus, и Англия, където са създадени двата му мотора Rolls-Royce.

Airbus също изпраща механически съветници, които да оказват помощ в следствието.

Двете черни кутии от самолета на бреговата защита са възобновени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР