Полицията продължава издирването на двамата лишени от свобода, които избягаха

...
Полицията продължава издирването на двамата лишени от свобода, които избягаха
Коментари Харесай

Избягалите затворници са молдовци, излежавали присъда за взривени банкомати

Полицията продължава издирването на двамата лишени от независимост, които избягаха от затворническото общежитие от открит вид в Стара Загора. Молдовските жители Александър Мораро на 24 години и Василе Хаджи на 30 години са оповестени за общонационално търсене.

Те са наказани за осъществено закононарушение през лятото на 2018 година Тогава двамата взривиха банкомати в Казанлък и Стара Загора. Впоследствие върнали парите. Първоначално са били наказани на 7 година затвор, само че откакто създали признания, наказването им било понижено на 4 година и 8 месеца.

Двамата молдовски жители били настанени в общежитието преди седмица. Очаквали са трансфер към София, където като задгранични жители е трябвало да изтърпят присъдата си от 4 години и 8 месеца. Вероятно са избягали сред 12.00 и 15.00 ч. през вчерашния ден. Преди седмица техните съпруги са били на посещаване в пандиза.

" В общежитията от открит вид в цяла България телефоните са позволени. Всеки един пандизчия може да приказва свободно. Нямаме право да ги подслушваме. Преди беше по-различно. Сега моделът е либерализиран. Много по-трудно може да добием информация за техни бъдещи дейности ", съобщи шефът на затворническото общежитие Запрян Димитров, представен от Нова телевизия.

Вчера от министерството на правораздаването оповестиха, че двамата мъже се търсят при цялостно взаимоотношение с органите на Министерство на вътрешните работи и е оповестена паника. Министър Данаил Кирилов разпореди незабавна инспекция за изясняване на случая.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР