Полицията откри останки на 7 трупа в гора край гробището

...
Полицията откри останки на 7 трупа в гора край гробището
Коментари Харесай

Общински съветник: Задържаният траурен агент e част от сложна схема, полицията иска да потули случая

Полицията откри остатъци на 7 натрупа в гора край гробището в Банкя. Жена инцидентно се натъква на злокобната находка. По случая е арестуван траурен сътрудник, който разкрива, че работи по схемата от няколко години и по този начин е погребал над 50 души от приюти, само че вместо да ги кремира, ги заровил в гората.

" Отдавна няма надзор върху погребалните компании. Става въпрос за дребното гробище в село Клисура, там са направени погребенията. За това е получил позволение от кметския наместник, който обаче не е вписвал кой е погребван. А той е задължен да го прави. Организатор за разкриването на тези обстоятелства е Стоян Макреев, един от водачите на погребалните организации в България. Той е участвал на самата ексхумация. Пред него са разкопани три ями, в които има 7 натрупа ", разяснява зам.-председателят на непрекъснатата комисия по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие, отговарящ за контрола на траурните организации в Столичната община Димитър Антов пред.
Той съобщи, че е реалност стремежът на полицията да се потули този случай. Гостът разясни, че служителите на реда още по времето на разкопаването са повикали Общинското дружество " Гробищни паркове " и бобкат, преди да пристигна проверяващ прокурор. По думите му би трябвало да се направи ДНК тест и да се види кои са тези хора, тъй като може да се окаже, че там са заровени тела, които публично са кремирани.

" Тези хора е трябвало да бъдат кремирани, а те са изхвърлени на кучетата. Това е неприемливо. Това е безобразна замяна. Близките са получили някаква пепел от някъде. Не смятайте, че задържаният човек го е направил самичък това нещо. Той няма по какъв начин да има 50 поръчки за кремация за малко време. Този човек е изкупителна жертва на доста по-сложна скица ", посочи Антов. И акцентира, че би трябвало да има почитание към гибелта. Според него се пробват да прикрият случая с полуинформация, а най-после ще се заведе дело и информацията ще бъде оповестена за доследствена загадка, тъй като това е огромен скандал, " в който отговорна ще бъде администрацията на Софийската община или Общинските гробищни паркове ".

" Трябва да има надзор кой къде се погребва. Трябва да има надзор кой по кое време се гори. Ако би трябвало - с видеонаблюдение. Имаше случаи, когато човек, който трябваше да бъде заровен, простъпка е изгорял и назад, по време на пандемията. Това се потулваше. Има доста потулени случаи. От години водя война с тази администрация на Общинското дружество " Гробищни паркове ", която би трябвало да е суверен и да е водачът, който да взема решение какво да се прави в гробищата в София и покрайнината. Трябва да има централизиран надзор. Такъв няма ", уточни Антов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР