Полицията отчита нова тенденция в домашните кражби – все по-често

...
Полицията отчита нова тенденция в домашните кражби – все по-често
Коментари Харесай

От МВР бият аларма: Внимавайте! Крадците минаха на подправени ключове

Полицията регистрира нова наклонност в домашните обири – все по-често крадците проникват в жилища посредством фалшифициран ключ и все по-рядко – посредством щурм на входната врата. Добрата вест е, че от Министерство на вътрешните работи се похвалиха с по-висока разкриваемост на закононарушенията от този вид.

От Столична дирекция на вътрешните работи регистрират, че броят на домовите обири не нараства през първото тримесечие на годината. Прогнозите са, че след извършени сполучливи акции, сензитивно понижение ще се усети през идващите три месеца. Наблюдават разнообразни трендове в държанието на контингента.

В по-голямата си част кражбите се правят посредством набирането на фалшифициран или селекциониран ключ, с който се отключва самия заключващ механизъм. Първо се прави наблюдаване на съответното жилище, с какъв заключващ механизъм е екипиран. След това се закупува мостра на ключ и я нагласят съгласно бравата, изяснява пред Българска национална телевизия Марио Киричков, контрольор в Столична дирекция на вътрешните работи.

Не малко са и случаите, когато крадците влизат през отворени ПВЦ прозорци.

Също по този начин има и различен забавен миг – причинителите на този вид закононарушение ревизират дали сме си заключили вратата. Затова нашият съвет е да се слагат брави вид топка от външната страна, по този начин или другояче в случай че сме не запомнили да заключим, да няма по какъв начин да се влезе от вън, добавя Марио Киричков, контрольор в Столична дирекция на вътрешните работи.

От Столична дирекция на вътрешните работи поучават хората да бъдат бдителни за съмнителни лица, които не живеят в съответния блок, само че го оглеждат или влизат във входа и звънят на разнообразни звънци. Напомнят и друго – в случай че въпреки всичко в дома ви влезе апаш или даже единствено се опита да проникне, сигнализирайте неотложно органите на Министерство на вътрешните работи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР