Полицията на Сингапур изпробва два безпилотни дрона, разработени от израелската

...
Полицията на Сингапур изпробва два безпилотни дрона, разработени от израелската
Коментари Харесай

Дронове ще следят за социална дистанция в Сингапур

Полицията на Сингапур тества два безпилотни дрона, създадени от израелската Airobotics, с цел да усъвършенства използването на ограничения за обществено разграничаване, ориентирани към ограничение на разпространяването на COVID-19 , съобщи БГНЕС.
Малките машини, тежащи по 10 кг, са програмирани да наблюдават аномалии като събирания на хора и предават фрагменти в полицията.
Изпробването се прави над промишлен парцел в западната част на града. Това е първият случай, когато автоматизирани търговски дронове са утвърдени за прехвръкване над огромен мегаполис, означават от Airobotics.
" Специално за Коронавирус това, което вършим, оказва помощ да поддържат естествени дейности ", сподели изпълнителният шеф Ран Краус пред медии. Според негто при пандемията се е съцздала обстановка, която затруднява дейностите на органите на реда.
Правителствената организация за за просвета и технологии на Сингапур (HTX) съобщи, че е тествала дроновете с полиция.
Те могат да дефинират местоположенията и да усилват мащабите в области, които може да не се виждат от придвижващите се пешком или с коли служители на реда, съобщи старшият инженер Ло Хсиен Мън от Центъра за роботика, автоматизация и безпилотни системи на HTX.
Airobotics е вложила към 100 милиона $ за създаване на дроновете. Компанията ги отдава на лизинг на HTX, а също и за бизнес и промишлена приложимост в Израел и Съединените щати, се споделя в известието.
Airobotics и HTX започнаха идващия, дълготраен стадий от плана, с цел да проучат по-нататъшните благоприятни условия, в това число да употребяват дроновете, с цел да доставят дефибрилатори, където е належащо, оповестиха от компанията.
Airobotics съобщи, че аспектът на експериментиране за използване при съблюдаване на общественото разграничаване към момента продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР