Полицията на канадската столица Отава заяви, че обмисля предявяване на

...
Полицията на канадската столица Отава заяви, че обмисля предявяване на
Коментари Харесай

Канадската полиция обмисля възможността за повдигане на обвинения на участници в антиваксерски протест

Полицията на канадската столица Отава съобщи, че обмисля предявяване на обвинявания на участници в антиваксерски митинг, които уринираха върху Националния боен мемориал, танцуваха на Гроба на Незнайния войник и използваха скулптура на канадския народен воин, с цел да показват свое обръщение, заяви Асошиейтед прес.
Хиляди протестиращи се събраха  в Отава на митинг против наложителната имунизация, маските и локдауна. Някои паркираха на улиците към Народното събрание, блокирайки трафика. Много от тях не бяха си тръгнали и през вчерашния ден.
Освен това полицията в Отава проверява заплашително държание към свои чиновници и други лица.
„Водят се няколко престъпни следствия, свързани с оскверняването на Националния боен мемориал/статуята на Тери Фокс“, оповестиха столичните сили на реда.

Някои от протестиращите паркираха на терена на Националния боен мемориал, други носеха знаци и флагове със свастики, което провокира всеобщо наказание. Статуята на Тери Фокс, народен воин, който изгубва единия си крайник от рак на костите като юноша и през 1980 година стартира благотворително тичане през Канада, беше увита в извърнат надолу канадски байрак с надпис „задължителна свобода“, напомня АП.

Премиерът Джъстин Трюдо показа в Туитър изказване на Фондацията „Тери Фокс“, която съобщи, че „Тери вярваше в науката и даде живота си, с цел да оказва помощ на други“.Канада е една от страните с най-високи нива на имунизация в света. Трюдо акцентира, че това „много притеснително, малко, само че доста гласовито малцинство от канадци, които атакуват науката, държавното управление, обществото, отговорностите за имунизация и публичните здравни съвети“ не е представително за нацията.

welcome in our world …….

— descueve (@iloveleak)
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР