Полицията излови отдавна издирваните обирджииНай-младият от крадците е на 66

...
Полицията излови отдавна издирваните обирджииНай-младият от крадците е на 66
Коментари Харесай

Рим разби банда от старчета-разбойници

Полицията излови от дълго време търсените обирджии
Най-младият от крадците е на 66 години, най-възрастният - на 75 години

Последният им огромен удар е от май м. година

Старите разбойници не излизат в пенсия - по този начин в. “Кориере каузи сера ” разяснява новината, че в Рим са били арестувани всички членове на тероризиралата дълги години Вечния град тайфа обирджии.

През последните трийсетина години изпечените крадци са грабели повече дружно, групово, само че от време на време са работили и солово, защото понякога някой от тях е бил вкарван “на топло ” след несполучливо изтриване на следите от поредна акция. Ядрото на бандата на “дядките-разбойници ”, както медиите нарекоха нарушителите, се състои от четирима души, най-младият от които е на 66 години, а най-възрастният наскоро навършил 75 години.

Последният огромен удар на “старата разбойническа популярност ” на Рим е от 3 май 2023 година, когато крадците обират пощенски клон в един от кварталите на Вечния град и отмъкват 200 000 евро. Интересното е, че въпросният грабеж е тъкмо копие на акция на бандата отпреди трийсетина години, когато с подправени ключове четиримата отварят сякаш тайния заден вход на банков клон, просват на земята чиновниците и клиентите, след което бягат с обраните пари.

За главатар на бандата е считан 70-годишният Итало Де Вит, който е прочут в престъпните среди с прякора “Германеца ”. 66-годишният Антонио Талинучи пък се е специализирал във възпроизвеждането на ключове за отваряне на задните порти на пощенските организации, на същата възраст като него е и майсторът по сломяването на всякаква опозиция без проливане на кръв Сандро Баруцо. А Раниеро Пула, който нормално извършва ролята на съгледвач и наблюдаващ, е на 75 години.

За “младо попълнение ” са считани двамата “зидари ” на бандата Тонино Корнацани и Лучано ди Лука на 50 и 53 години. Обикновено по нощите или през уикендите те копаят подземни преходи или отварят дупки в стените на банки и пощенски станции, с цел да разрешат на “колегите ” си да работят допустимо най-бързо.

“Кориере каузи сера ” отделя по-голямо внимание на водача на бандата Итало Де Вит. Първата негова кражба от каса на супермаркет е от декември 1972 година, а пет години по-късно той извърши и първия си банков грабеж в град Пистоя. “Германецът ” лежи няколко пъти в затвор, като най-дългият му престой зад решетките е 15 години за обири и грабежи в магазини за бижута в Рим и Милано. Действали един до друг с него бандити го разказват като извънредно безсънен, разговорлив, обаятелен с нежния пол, само че постоянно претенциозен в “работата ”.

За максимален режисиран от него удар е считан загатнатият нагоре грабеж от 1993 година на клон на известна италианска банка на фамозния римски площад Испания. Тогава Итало отмъква дружно с приятелите си 210 млн. лирети (към 110 000 евро днес).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР