Полицията хвана банда на Ефенди, откраднала парична сума, касови апарати

...
Полицията хвана банда на Ефенди, откраднала парична сума, касови апарати
Коментари Харесай

Бандата на Ефенди нахлула в куриерската фирма в Божурище

Полицията хвана тайфа на Ефенди, откраднала парична сума, касови апарати и колета от офис на ЕКОНТ в Божурище. Подробности за престъпното закононарушение на територията на ОДМВР-София даде административният началник на Софийската окръжна прокуратура Наталия Николова.

Тя изясни, че е формирано досъдебно произвеждане против четирима души за кражба от офис на ЕКОНТ в Божурище на 200 лв., касови апарати и 65 колета на куриерската компания. Обвинените са двама мъже на 33 година, един на 42 година и един на 50 година

На последните двама са повдигнати обвинявания за осъществената кражба в Божурище, а на първите двама обвинениета са повдигнати обвинявания за това, че са оказали опозиция на полицейски чиновници при осъществявания на служебните им задъжелния. Те не са спрели за инспекция на полицейските чиновници, като единият от служителите на реда е обиден с удар от вратата, разясни Николова.

42-годишният мъж е осъждан за 5 обири, 50-годишният мъж е осъждан два пъти за приложимост на алкохол и шофиране, един път за това, че е подкрепил непознати жители да изоставен страната без позволение, един път за кражба и един път за обир. Един от 33-годишните е неосъждан, а другият е с наложени две администравни санкции за шофиране в нетрезво положение.

Към момента се преглежда настояването на прокуратурата за мярка за неотклонение за непрекъснатото им " задържане под стража ". При претърсванията и изземванията са открити са радиостанции, пластини за симкарти, разнообразни принадлежности, матрица за ключове, магнитни лепенки. Работата по случая продължава, сподели още Наталия Николова.

Христо Терзийски, шефът на Главна дирекция " Национална полиция " (ГДНП), обясни, че при извършената полицейска интервенция след 22 ч. на 26 февруари е проникнато в офиса на ЕКОНТ от групата на по този начин наречения Ефенди. Групата е проникнала посредством взломяването на вратата на офиса и деактивирането на СОТ системата. При извършена полицейска интервенция при опит да бъде спрян микробусът била осуетена полицейската инспекция и се пристъпило към тяхното гонене.

Микробусът с натоварените движимости бил зарязан на територията на село Волуяк и след гонене бандата на Ефенди била арестувана в столичния квартал " Люлин ". Нито един от бандата на Ефенди не е дал пояснения.

По думите на шефа на ГДНП незаконната група направила добра подготовка за закононарушението, като към сегашния миг се организират процесуално-следствените дейности по случая.

Групата работят с радиостанции, които работят на любителски честоти. Полицията допуска, че те са били за връзка сред самите членове на групата на Ефенди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР