Полицията е задържала двама души за агресията срещу граждани и

...
Полицията е задържала двама души за агресията срещу граждани и
Коментари Харесай

Сред биячите на конференцията на ГЕРБ е и охранител от „Джи Пи Секюрити“?

Полицията е задържала двама души за експанзията против жители и публицисти на конференцията на ГЕРБ от сряда (5 август 2020) оповестиха медиите. Проверка на уеб страницата Биволъ сподели, че става дума за 20 годишния Денислав Атанасов Станоев от Елин Пелин и 22 годишния Симеон Стоянов Стойчев, който работи в охранителната компания “Джи Пи Секюрити ”, свръзвана с Валентин Златев и Христофор Амантанидис – Таки.
Сред събралите се на партийното мероприятие 4000 души имаше група маскирани яки момчета с черни тениски, измежду които Станоев и Стойчев. Някои от тях бяха снимани да нанасят удари и ритници на няколко протестиращи, посочени персонално от пиара на партия ГЕРБ Никола Николов, написа Биволъ.
На видео снимано от Свободна Европа се вижда по какъв начин Денислав Станоев, който е с каскет и маска, жестоко изтръгва и захвърля телефона на журналистката Полина Паунова секунди откакто тя задава въпрос на Симеон Стойчев. Самият Стойчев не дава отговор и не реагира жестоко, като остава със скръстени ръце.
В Софийска районна прокуратура е формирано досъдебно произвеждане за безчинство. Двамата арестувани обяснили, че им е било поръчано да провокират вълнения, оповестява бТВ.
Информацията за самоличността на Стойчев беше оповестена в обществената мрежа Фейсбук от основния редактор на Биволъ Атанас Чобанов. Малко по-късно той изтри профила си там.
Симеон Стойчев се обявява като играч по кикбокс в Семеен кодекс “Армеец ”.
От Семеен кодекс “Армеец ”, свръзван с варненската формация ТИМ, излязоха с публично опровергаване, че Стойчев не работи в клуба. Те обаче признаха, че е упражнявал там.
Проверка на Биволъ в Национален осигурителен институт сподели, че Симеон Стойчев е на трудов контракт във компанията “Джи Пи Секюрити ”.
Стойчев е почнал работа там на 30 януари т.г.  с главно трудово заплащане (декларирано от работодателя) 1353,13 лева От 4 март 2020 той е на непрекъснат контракт във компанията.
“Джи Пи Секюрити ” е основана през 2017 година от Огнян Кирилов Гроздев, който е едноличен притежател и управител. Фирмата е записана на адреса на Джи Пи Груп бул. Черни Връх 59 в София.
Биволъ се свърза с централата на “Джи Пи Груп ”, откъдето показаха номер за връзка с “Джи Пи Секюрити ”, само че на него не отговаряше никой. Репортерите ни не престават да се пробват да вземат коментар от компанията.
“Джи Пи Груп ” беше обект на серия следствия на Биволъ, основани на изтекли документи, които демонстрират по какъв начин са подкупвани държавни служители, кметове и зам.-министри. Разследването извади нескрито свързани с компанията консултантски компании, уреждащи публични поръчки и европейски грантове за стотици милиони посредством манипулиране на търгове и комисионни за властимащите.
Биволъ напомня за връзката на компанията с Валентин Златев, някогашен изпълнителен шеф на “Лукойл България ”.
След абсурда министър председателят Борисов прати в отпуск упоменатите в следствието лица, а прокуратурата образува досъдебно производство и запорира 14 милиона евро на притежателя на “Джи Пи Груп ” Георги Василев, който беше упрекнат за пране на пари. Той живее в Дубай и е зет на известния наркобос Христофор Амантанидис – Таки. Делото против Василев обаче към момента не е почнало и не е ясно дали въобще прокуратурата е изготвила обвинителен акт.
Паралелно с това тече следствие в ОЛАФ, който беше сезиран от публицистите на Биволъ. Те предадоха на европейската организация над 70 гигабайта документи в удостоверение на данните от следствието.
Валентин Златев и Бойко Борисов са извънредно близки още от времето, когато Борисов е началник на охранителната компания “Ипон ”. В американските дипломатически грами написа, че Борисов поддържа с него “тесни финансови и политически връзки ”
“Лоялността му (и неговата уязвимост) към Златев, играят огромна роля в процеса на взимане на политически решения на Бойко Борисов ” – счита през 2006 година дипломат Джон Байърли, напомня още Биволъ.
Официално “Джи Пи Секюрити ” не е охранявала мероприятието на ГЕРБ, а от партията обявиха, че лицата показали експанзия към жители и публицисти са провокатори.
 Вижте още:
Твърдение: Нападателят над журналиста Полина Паунова е обвързван с НСО (СНИМКА)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР