Полицията е разбила огромен картел за наркотици, който е контролирал

...
Полицията е разбила огромен картел за наркотици, който е контролирал
Коментари Харесай

Европол разби огромен наркокартел в Дубай

Полицията е разрушила голям картел за опиати, който е направлявал една трета от търговията с кокаин в Европа, като е арестувала 49 души в разнообразни страни, в това число шестима съществени обвинени в Дубай, заяви Европол.

В рамките на голямата интернационална интервенция са конфискувани 30 тона от опиата и са осъществени арести във Франция, Испания, Белгия и Нидерландия, се споделя в изказване на полицейската организация на Европейски Съюз.

„ Наркопласьорите се бяха обединили в по този начин наречения „ суперкартел “, който контролираше към една трета от търговията с кокаин в Европа ", обявиха от Европол.

„ Мащабът на вноса на кокаин в Европа под контрола и командването на обвинените беше голям и в хода на следствията правоприлагащите органи иззеха над 30 тона опиати. “

От Европол оповестиха, че Дубай е арестувал двама „ високопоставени “ обвинени, които са свързани с Нидерландия, други двама, свързани с Испания, и още двама, свързани с Франция.

„ Единият от нидерландските обвинени е извънредно огромна риба “, съобщи пред Агенция Франс Прес поискал анонимност източник от Европол.

Тринадесет души са задържани в Испания, шест във Франция и 10 в Белгия, а 14 души са задържани през 2021 година в Нидерландия в границите на същата интервенция, заяви той.

Нидерландските прокурори обявиха, че ще изискат изгонването на обвинените от Обединените арабски емирства.

Един от обвинените е 37-годишен мъж с двойно поданство - нидерландско и мароканско, който е арестуван за хипотетичен импорт на хиляди килограми кокаин в Нидерландия през 2020 година и 2021 година

„ Това са тежки престъпни закононарушения, отнасящи се до интернационален трафик на опиати, основно от Южна Америка през пристанищата на Антверпен и Ротердам ", се споделя в изказване на нидерландската прокуратура.

Другият е 40-годишен жител с двойно поданство на Нидерландия и Босна и Херцеговина, се споделя в известието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР