Полицията е имала информация за готвени срещу нея коктейли Молотов,

...
Полицията е имала информация за готвени срещу нея коктейли Молотов,
Коментари Харесай

Полицията в София знаела за готвени коктейли Молотов

Полицията е имала информация за готвени против нея коктейли Молотов , както и за продължаваща ескалация от страна на футболните почитатели. Това беше посочено на брифинг по време на митингите. От Столична дирекция на вътрешните работи подхващат организация и ограничения за деескалиране на напрежението, което породи.

В момента е релативно по-спокойно, футболният мач тече. За преодоляване на обстановката бе употребявано и водно оръдие Има потърпевши полицейски чиновници , по информация все още - те са леко потърпевши. Има потърпевши и измежду протестиращите, съгласно Нова телевизия арестуваните са най-малко 10.

Нанесени са и материални вреди по коли, паркирани в центъра на София , има подпалени и изгорели контейнери за отпадък.
 С водно оръдие полицията усмирява митинга против БФС в София
С водно оръдие полицията усмирява митинга против БФС в София

Бомбички, ракети и камъни летят против чиновниците на реда

Протестът е бил публично деклариран за мястото пред централния вход на Националния стадион, като заявителят, т.е. уредникът се е разграничил от протичащото се и от почитателите.

От Столична дирекция на вътрешните работи насочат апел към футболните последователи е да показват спокойно мнението си, с цел да се избегне спомагателна ескалация.  Над 1600 чиновници на полицията и жандармерията бяха изпратени на място, с цел да охраняват шефа на БФС Борислав Михайлов от почитателите на българския футбол, които направиха е невиждано обединяване - дружно стачкуват почитатели на Левски, ЦСКА и на други тимове, а към тях се причислиха и маджарски жители, които бяха пристигнали да поддържат националния си тим.

Предвид продължаващите митинги от Столична дирекция на вътрешните работи поучават жителите и гостите на столицата при опция да заобикалят прекосяването в региона на националния стадион и кръстовището при бул. " Васил Левски " и ул. " Ген. Гурко ". В секторите, където се организират протестни дейности краткотрайно е прекратено придвижването на градския превоз.

След БФС взе решение срещата , само че без аудитория. Аргументът за това бе, че по този начин ще се понижи риска от вълнения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР