Полицията блокира зърнобаза на големия завод Севан в село Свобода

...
Полицията блокира зърнобаза на големия завод Севан в село Свобода
Коментари Харесай

Полиция блокира зърнобаза в Бургаско, 50 камиона чакат да товарят за износ


Полицията блокира зърнобаза на огромния цех " Севан " в село Свобода в бургаската община Камено, оповестиха " Флагман " и bTV. Няколко автомобила на Министерство на вътрешните работи са на изхода въз основата и това стопира товаренето на зърното от камионите на транспортен съд, който чака на пристанището в Бургас.

Никой не е уведомил притежателя защо е инспекцията, изясни юристът на компанията Александър Кръстанов.

" Става дума за регистриран търговски контракт за продажба на зърно. Корабът е позволен и е на пристанище Бургас. Под претекст, че се прави инвентаризация на зърно, която към този момент е осъществена от чиновници на Агенция по зърното, отхвърлят да пуснат камионите от складовата база в село Свобода в община Камено, с цел да товарят кораба ", сподели Кръстанов.

По думите му корабът е с наказателна клауза от 30 хиляди $ дневно. Има протестни писма от капитана, че не се товари.

" Нямаме нито един писмен акт - заповед, предписание, макар че пожелаваме категорично да се легитимират и да кажат на какво съображение стопират камионите ни. Чакали някакви диалози и срещи, приказват по телефони единствено и това е ", изясни Кръстанов за полицейското наличие на място.

Там са и двамата шефове на " Севан ", само че никой от тях не е осведомен защо е инспекцията, прецизира " Флагман ". След инвентаризацията са им споделили, че пускат камионите, които тръгнали и в един миг някой се обадил и ги спрели още веднъж.

" Това е обвързвано с голяма загуба. " Севан " е най-големият експортьор на зърно в България и е бургаска компания. Ние сме с максимален оборот в границите на 30-те най-големи данъкоплатци в България - не в зърнения отрасъл, а от всички типове бизнес. Фирмата има 700 чиновници, от които 200 камиона с водачи, чиновници в самата база, в офиса ни също ", изясни още юристът Александър Кръстанов.

Пред базата има 50 камиона, водачите не знаят какво се случва.

Към момента в България няма издадена писмена заповед за възбрана на износа на зърно. Преди няколко дни зърнопроизводители от страната сигнализираха, че страната постанова неофициална възбрана върху износа на зърно. Това се случи броени дни, откакто от Министерството на земеделието увериха, че в страната ни има ресурс от зърно за идващите две години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР