Полицията арестува останалите протестиращи на моста Амбасадор“, свързващ САЩ и

...
Полицията арестува останалите протестиращи на моста Амбасадор“, свързващ САЩ и
Коментари Харесай

Арестуват протестиращите, останали на моста, свързващ САЩ и Канада

Полицията арестува останалите протестиращи на моста „ Амбасадор “, свързващ Съединени американски щати и Канада.

По-рано в неделя канадските органи на реда отстраниха протестиращите и колите, които блокираха витално значимия за търговията път по границата със Съединени американски щати.

Отстраняването им беше, откакто стачкуващите в Уиндзор, Онтарио, издадена в петък. Блокадата на моста навлезе в шестия си ден и нанесе вреди на автомобилната промишленост в Северна Америка.

Сн.: АП/БТА

Протестите на съперниците на наложителната имунизация против COVID-19 и на противоепидемичните ограничавания започнаха в канадската столица в края на януари и последователно прераснаха в антиправителствени демонстрации.

Премиерът на Онтарио Дъг Форд разгласи изключително състояние, позволяващо санкции от 100 000 канадски $ и до една година затвор за всеки, който блокира нелегално пътища, мостове, пешеходни пътеки и друга сериозна инфраструктура в провинцията.

Преди ден министър председателят Джъстин Трюдо съобщи, че канадските гранични пунктове не могат и няма да останат блокирани.

Сн.: АП/БТА

Местната и националната полиция образуваха взаимен команден център в Отава, където митингите сковаха центъра. Това докара и до неодобрение измежду жителите, които упрекнаха полицията в безучастие.

Протестите отекнаха в цялата страна и чужбина. С сходни конвои, като тези в Канада, съпричастни станаха във Франция, Нова Зеландия и Холандия.

Полицията на Уиндзор заяви, че към по кротичък метод, а седем транспортни средства са били изтеглени от моста.

Сн.: АП/БТА

„ Днес нашата национална икономическа рецесия на моста „ Амбасадор “ завърши “, сподели кметът на Уиндзор Дрю Киклен, който изрази вяра, че мостът ще бъде отворен още веднъж в неделя.

„ Граничните контролно-пропускателни пунктове ще бъдат отворени още веднъж, когато това е безвредно ”, добави Киклен.

В Отава протестиращите доближиха до 4000, а в неделя бе проведен и контрапротест на недоволни жители.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР