Полицията арестува 34 активисти, които се криеха в дървета и

...
Полицията арестува 34 активисти, които се криеха в дървета и
Коментари Харесай

Протестиращи се криха в дървета и тунели в гора в Германия, над 30 са арестувани

Полицията арестува 34 деятели, които се криеха в дървета и тунели в гора в Западна Германия в опит да попречат на енергийна компания да извърши обезлесяване, с цел да стартира рандеман на въглища, съобщи ДПА.

Девет от арестуваните са потърпевши по време на интервенцията в гората Хамбахер. На други 62 души е било подредено да изоставен региона, заяви представител на полицията от близкия град Аахен.

Тази заран двама деятели, които отказваха да изоставен тунел под дърветата, също бяха уверени да излязат, съобщи Българска телеграфна агенция.

Отделно през вчерашния ден към 300 души стачкуваха на близка улица, само че през днешния ден от тях се събраха единствено 15.

Притежаваща региона немска енергийна компания Ер Ве Е (RWE) желае да изсече огромни елементи от гората Хамбахер, ситуирана югоизточно от едноименната мина в провинция Северен Рейн-Вестфалия, с цел да стартира да добива оттова кафяви въглища.

Компанията споделя, че това е неотложно, с цел да може да продължи работата на захранвани с въглища електроцентрали.

Горите обаче съдържат многовековни дъбове и букове, които се населяват от предпазен тип прилеп. Затова преди шест години природозащитници окупираха гората и построиха там дървесни жилища и тунели. Полицията стартира да разчиства този лагер в четвъртък. До момента са разрушени 13 от 50 жилища.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР