Полиция обсади входа на административната сграда на Виктория Груп на

...
Полиция обсади входа на административната сграда на Виктория Груп на
Коментари Харесай

Полиция обсади централата на Виктория Груп в сърцето на Пловдив

Полиция обсади входа на административната постройка на " Виктория Груп " на бул. " Княгиня Мария Луиза " в самото сърце на Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Няколко екипа от органи на реда са позиционирани при кръстовището с ул. " Петко Д. Петков ". Паралелно с това се организира масирано претършуване на пространства в постройката на хотел " Марица " и в столичния " Маринела " при акция на Спецпрокуратурата.

Офисите са употребени от физически и юридически лица. Процесуално-следствените дейности са в границите на формирано досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, основана за отбягване на заплащане на данъчни отговорности в огромни размери, посредством подправяне на данъчни документи. 

Установено е, че в интервала 2017 – 2018 година действителни търговски сдружения са подправяли счетоводните си регистри, като в тях са включвали фактури от вида " изчезнали търговци “. Тези фактури са осчетоводявани под контрола на проведената незаконна група и по този метод се е избягвало заплащането на данъчни отговорности по смисъла на Закона за Данък добавена стойност (чл. 255, алинея 3 вр. с алинея 1, т.2, т. 6 и т. 7, вр. с член 26, алинея 1 от НК).

Установено е също, че в интервала 2016 – 2018 година са били осъществявани финансови интервенции и е прикриван генезис на имущество, добито посредством тежко съзнателно закононарушение (чл. 253, алинея 5, вр. с алинея 4, вр. с алинея 1 от НК). Действията по следствието са предоставени на следователи от Следствения отдел към Специализираната прокуратура.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР