Полиция блокира в събота пропалестинските демонстрации в централната част на

...
Полиция блокира в събота пропалестинските демонстрации в централната част на
Коментари Харесай

Хиляди участваха в забранен пропалестински протест в Париж

Полиция блокира в събота пропалестинските демонстрации в централната час т на френската столица Париж, оповестява Агенция Франс Прес. Хиляди стачкуващи стачкуваха посредством неразрешено от управляващите шествие в " поддръжка на палестинския народ ", 

Сред протестиращите бяха и политици.

" Необходимостта от преустановяване на огъня е незабавна, с цел да спре убийството на дами, деца и мъже ", сподели заместник-кметът на централния град Корбей Есон Елза Туре.

В събота административен съд удостовери възбраната за демонстрацията, базирайки се на " сериозния риск от нарушение на публичния ред " на фона на " нараснало напрежение, обвързвано със събитията в линията Газа с увеличение на антисемитските прояви във Франция ".
 Хиляди стачкуващи в Лондон застанаха зад палестинците
Хиляди стачкуващи в Лондон застанаха зад палестинците

Призовават за преустановяване на огъня в Газа

Припомняме, че такава проява се организира и в английската столица Лондон. 

Хиляди пропалестински стачкуващи излязоха в центъра на Лондон в събота с искане английското държавно управление да призове за преустановяване на огъня, откакто израелската войска разшири своите въздушни и наземни офанзиви против линията Газа.

Шествието е проведено от Кампанията за взаимност на Палестина, като митингът е планувано да завърши пред постройката на Народното събрание, откакто мина около офиса на премиера Риши Сунак.

Повтаряйки позицията на Вашингтон, държавното управление на Сунак спря да приканва за преустановяване на огъня, а вместо това се застъпи за филантропични паузи, с цел да разреши на помощта да доближи до хората в Газа.

Англия поддържа правото на Израел да се пази след нападението на 7 октомври от групировката " Хамас ", което по данни на Израел е умъртвило 1400 души, най-вече цивилни.

Според протестиращите " суперсилите в играта не вършат задоволително сега ". Демонстрантите приканиха за преустановяване на огъня и за запазване човешките права на палестинците.
 Ердоган упреква Запада за клането против палестинците в Газа
Ердоган упреква Запада за клането против палестинците в Газа

Също по този начин видя двоен стандарт с жертвите в Украйна и опити за опълчване по религиозна принадлежност

По-рано външният министър Джеймс Клевърли прикани участниците в пропалестинските митинги да внимават с дезинформация и операция.

В Турция се организира сходна демнстрация , по време на която изказване направи президентът Реджеп Ердоган. Той остро атакува като главен провинен Запада, защото създавал двойни стандарти посредством войната в Украйна и настройвал хора по религиозна принадлежност.  

Според ръководещи, в проявата са взели присъединяване над 1 милион души. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР