Полиция блокира село ТополницаКрили пликове между седалкитеНашенецът е от селото

...
Полиция блокира село ТополницаКрили пликове между седалкитеНашенецът е от селото
Коментари Харесай

Гърци и българин заловени с кило хероин

Полиция блокира село Тополница
Крили пликове сред седалките

Нашенецът е от селото на петричкия Пабло Ескобар

Българин и двама гърци бяха арестувани за трафик на хероин при акция на благоевградската полиция.

Чужденците били хванати към 5,40 ч на излизане от България на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата - Промахон. Един кг от опиата е бил открит в камион “Ивеко”, каран от 56-годишен грък, който пътувал със собствен съотечественик.

Пликовете дрога били сложени в чанта сред седалките. При следствието станало ясно, че ден по рано чужденците взели хероина от 57-годишния Антон Иванов - Джоби от село Тополница. Часове по-късно полицията блокира селото и направи обиск в къщата му. При претърсването е било намерено железно приспособление за сплескване със следи от хероин и тиксо за пакетиране.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор тримата мъже са в ареста за 72 часа.

Село Тополница е родното място на наркотрафиканта Огнян Атанасов, прочут като петричкия Пабло Ескобар. Той беше наказан през 1995 година в Гърция на 18 година затвор за опиати, само че 3 година по-късно съумя да избяга и да се върне в България. През 2019 година Атанасов беше задържан дружно още петима мъже от селото и е обвинен за образуване на незаконна група, занимаваща се с опиати. Трафикантите вкарвали хероин от Турция и го изнасяли за Гърция, като дребна част оставала за българския пазар.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР