Полицейският състав трябва да се справи с един недъг, който

...
Полицейският състав трябва да се справи с един недъг, който
Коментари Харесай

Експерт: Много полицаи не покриват дори нормите за физическа годност

Полицейският състав би трябвало да се оправи с един кусур, който би трябвало да се преодолее редовно - образованието в процеса на работа, който продължава 5-10-15-25 години. Това съобщи пред NOVA някогашният вътрешен министър проф. Веселин Вучков във връзка случая със гибелта на Пламен Петков след гонка с полицията в Стара Загора. Като заместител министър на вътрешните работи в първото държавно управление на Борисов следи от близко случая  " Чората ", който тази седмица беше подгрят, поради аналогията с сегашния случай, при който от задушаване по време на арест умря някогашният републикански първенец по битка Пламен Пенев. Вучков е и министър на вътрешните работи във второто държавно управление на Борисов, само че подава оставка единствено няколко месеца откакто поема поста. 

" В България има към 24 000 чиновници с полицейски пълномощия. Разписана е подробна подзаконова нормативна база, която споделя по какъв начин тези хора би трябвало да усъвършенстват своите умения всеки месец и това се ревизира всяка година ", съобщи Вучков.

По думите му доста от полицейските чиновници не покриват обикновени правила даже за физическа валидност. Отделно от това има извънредно доста подготовка и инспекция на тактическото образование, на работа с оръжие, всеки месец има нормирани условия за пукотевица, за физическа подготовка не по-малко от 8 часа, само че ми се коства, че това изцяло липсва ", съобщи Веселин Вучков.

Според Вучков и със в този момент настоящата нормативна уредба служителите на реда са задължени да употребяват камери към униформите си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР