Полицейският началник на столичното Първо РПУ на МВР Ивайло Захариев,

...
Полицейският началник на столичното Първо РПУ на МВР Ивайло Захариев,
Коментари Харесай

Политически чадър от Пламен Узунов спасил шефа на Първо РПУ 

Полицейският шеф на столичното Първо РПУ на Министерство на вътрешните работи Ивайло Захариев, на чието директно послушание бе скандалната помагачка на килъра Георги Семерджиев, Симона Радева, е измежду дребното висши ченгета, запазили сладкия си пост. Безпрецедентната чистка измежду МВР-шефове, осъществена от вътрешният министър Иван Демерджиев, беше под предлог, че разжалваните началници не са упражнили задоволителен надзор над персоналния състав и това директно е довело до нещастието, в която друсаният до козирката Семерджиев размаза две дами на 5 юли т.г. Назначена бе инспекция на " Вътрешна сигурност ", която откри, че  години наред над 40 служители на реда са покривали бруталния пътен джигит, шофиращ над 15 лета без шофьорска брошура. 

Благовидната теза, че министър Демерджиев чисти къщичката на Министерство на вътрешните работи от пробити фрагменти обаче се посреща повече от скептично измежду персоналния състав. Причината за негодуванието на служителите на реда е фактът, че тъкмо шефът на Първо РПУ Ивайло Захариев не беше отхвърлен, макар че скандалната полицайка Симона Радева, която досега е единственият потвърден помощник на Семерджиев, е била под директното му послушание. Разследващите откриват по неоспорим метод, че килърът е изискал и получил помощ от Радева незабавно откакто убива двете девойки на кръстовището до хотел " Хемус ". Симона, дружно с още няколко свои сътрудници от Първо, даже спомага на дрогирания и мъртво пийнал Семерджиев да се прибере в дома си, осигурявайки му стълба. И това е единствено върхът на айсберга - следствието разполага с доказателства, че наркодилърът редовно се е употребил от " услугите " на служители на реда, директно подчинени на Ивайло Захариев. Поне 10 униформени от Първо РПУ са си миели гратис колите в автомивката на килъра. 

Въпреки това Захариев резервира поста си с неуместния претекст, че е поел полицейското ръководство едвам през март т.г. и не е имал време да окаже надзор над подчинените си. Същото основание обаче  не се ползва за останалите отстранени МВР-шефове, макар че множеството също са управлявали дирекциите си от скоро. 

Реалната причина Ивайло Захариев да резервира сладката си работа са политическите подкрепи от страна на началника на Столична дирекция на вътрешните работи Калоян Милтенов, чадърът, разпънат от Пламен Узунов и слуховете, че шефът на Първо е броил 100 000 лева подкуп с цел да не бъде пипан. Поне по този начин настояват източници на в. " Уикенд " по високите етажи на полицията. Те допълват, че Захариев е директен правоприемник на Милтенов, който преди да оглави Столична дирекция на вътрешните работи, ръководеше точно Първо РПУ. И в това си качество персонално разписва заповедта за предопределение на Симона Радева, гневят се оперативните служащи. 

Оперативни хипотези редят, че казусът " Семерджиев " е бил просто предлог да се извърши политическа чистка в Министерство на вътрешните работи. За отстранените началници се говорело, че са хора на Бойко Рашков и на предшественика му Младен Маринов, а злополуката на бул. " Черни връх " била комфортният мотив да се заменят с лоялни на новата власт фрагменти. В тази посока работел и вездесъщият Пламен Узунов, който по пловдивска линия бил непосредствен другар с вътрешния министър Иван Демерджиев. Той е дълготраен кадър на МВР-Пловдив и длъжностен министър в първия кабинет на Румен Радев. През последните месеци Узунов правел чести совалки при Демерджиев и Милтенов с цел да приготвят прочистването на Министерство на вътрешните работи и назначението на близки до тях ръководители с моралните характерности на новия-стар началник на Първо РПУ Ивайло Захариев.
Източник: crimesbg.com







 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР