Полицейските власти на няколко държави в света иззеха уеб домейните

...
Полицейските власти на няколко държави в света иззеха уеб домейните
Коментари Харесай

Спряха сървъри в България при международна киберакция, използвани за измами

Полицейските управляващи на няколко страни в света иззеха уеб домейните и сървърите на виртуалната мрежа Double VPN, написа БНР, като се базира на свои източници.

Има спрени сървъри и в България. Мрежата даваше опция за скривалище на киберпрестъпници при офанзиви против жертви в онлайн пространството.

В акцията са взели присъединяване управляващите на Съединените щати, Канада, Нидерландия.

Операцията е под юрисдикцията на Европол и Евроджъст. По време на акцията са конфискувани сървъри по целия свят.

Има спрени и няколко сървъра в България. В същото време уеб домейните на мрежата служила за прикритие на хакери са били сменени с началната страница на правоприлагащите органи в другите страни.

Спряната мрежа Double VPN беше мощно рекламирана на съветски език, както и в англоговорящите конгреси за киберпрестъпност. Тя служи като средство за маскиране на местоположението и самоличността на операторите на фишинг измамниците.

Услугата твърди, че дава високо равнище на анонимност като предлага даже двойни тройни и четворни връзки на своите клиенти. Чрез сходни връзки са реализирани и десетки компрометирания на мрежи по целия свят, изясняват от Европол.

На уеб страницата на виртуалната мрежа на Double VPN излиза известие, че услуга е спряна в резултат на нарушавания. На уеб страницата се вижда и логото на ГДБОП, дружно с редица други международни и национални служби против киберпрестъпленията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР