Полицейската операция на служители от СДВР е проведена на 2

...
Полицейската операция на служители от СДВР е проведена на 2
Коментари Харесай

Заловиха страшен престъпник, бил изнудвач, лихвар и дилър на кока

Полицейската интервенция на чиновници от Столична дирекция на вътрешните работи е извършена на 2 май под наблюдението на Софийската градска прокуратура. Действията са осъществени във връзка със сигнали за изнудване, както и тъжба за обир на мобилен телефон. В хода на спецакцията, пред адрес в столицата, столичните криминалисти задържали 40-годишен престъпно проявен мъж от София, за който имало данни, че се е занимавал с лихварство, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Според първичните данни, в интервала от края на 2015 година до в този момент, той е предоставял заеми против 20 % рента. Спрямо длъжниците, които не успявали да се издължат навреме, той проявявал вербална и физическа експанзия. По този метод, посредством закани за пострадване на тях и фамилиите им и причиняване на тесни повреди, е принудил трима от жертвите си да се разпоредят в негова изгода със суми в размер от 5 000 до 50 000 лв..

При претършуване в управлявания от него автомобил и в жилището му са открити високорискови наркотични субстанции – кокаин и коноп, разпределени на дози в разнообразни опаковки и предопределени за разпространяване. Иззети са и парична сума в общ размер на 101 435 лв., към 15 записи на заповед с издател разнообразни хора, копия на персонални карти и една – в оригинал, свидетелства за ръководство на МПС – част 1 и част 2, мобилни телефони, употребени от обвинения, както и мобилен телефон, лишен от него посредством обир, електронни везни, електронно устройство, употребено за заглушаване на сигнал, пълнител с 8 патрона.

Спрямо 40-годишния Софийската градска прокуратура е повдигнала четири обвинявания – за осъществени от него изнудване (престъпление по член 213а от НК), нерегламентирана банкова активност (престъпление по член 252 от НК), обир (престъпление по член 198 от НК) и държане на наркотични субстанции без съответно позволение за разпространяване (чл. 354а, алинея 1 от НК). Постановено е задържането му за период от 72 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР