Полицейската агенция на ЕС Европол съобщи днес, че е идентифицирала

...
Полицейската агенция на ЕС Европол съобщи днес, че е идентифицирала
Коментари Харесай

Полицейската агенция на ЕС - Европол: Разследваме нелегален трафик на украински бежанци в 14 страни

Полицейската организация на Европейски Съюз Европол заяви през днешния ден, че е идентифицирала девет обвинени трафиканти на хора, които се насочват към украински бежанци онлайн, защото се ускоряват опасенията, че уязвимите хора, бягащи от войната могат да станат жертва на трафик. Повече от 90 следователи от 14 страни от Европейски Съюз сплотиха напъните си в " ден на деяние ", управителен от Нидерландия на 23 май, написа Нова.

Те откриха девет евентуални жертви и близо 42 подозрителни онлайн платформи.

Разследващите разгледаха изявления, предлагащи на бежанците помощ за превоз, настаняване и работа - някои разказани като " фотосесии ".

Следователите са следили уеб сайтове за запознанства и набиране на личен състав, както и платформи, предлагащи полови услуги. Публикациите са били ориентирани съответно към украински бежанци. Европол съобщи, че те са били привличани с " оферти за " ярко бъдеще ", които ги подмамват да бъдат полово експлоатирани ".

През март полицейската организация предизвести, че украинските бежанци са изложени на риск да попаднат в мрежи за трафик на хора, когато дойдат в Европейски Съюз, и прикани приемащите страни да бъдат бдителни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР