Полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения

...
Полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения
Коментари Харесай

Мащабна полицейска операция се проведе на територията на ОДМВР – Плевен

Полицейска акция за противопоставяне на престъпността и опазването на публичния ред се организира през вчерашния ден на територията на ОДМВР – Плевен. В интервенцията са включени сили на всички районни ръководства, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при регионалната дирекция и Зонално жандармерийско ръководство – Плевен; подкрепени от „ Държавно горско стопанство “, „ Българска организация по сигурност на храните “, „ Регионална ревизия по запазване на околната среда и водите “, Национална агенция за приходите и РЗИ. Изградени са и краткотрайни контролно - пропускателни пункта, ситуирани на основни места в района.
Основните акценти в инспекциите са свързани с закононарушения против личността и собствеността на жителите, кражбите и незаконните отнемания на коли, противопоставяне на притежанието и разпространяването на наркотични субстанции, разпространяването на контрабандни артикули, надзор на водачите за недееспособност, ръководство след приложимост на опиати и алкохол, както и съблюдаване на скоростните режими.
Около 10:30 часа чиновници на бранш " Противодействие на икономическата престъпност “ при ОДМВР-Плевен, РУ-Червен бряг и Търговско дружество " Митница " - Русе са направили инспекция в частен парцел в село Чомаковци, благосъстоятелност и населяван от 45-годишна. В едноетажната къща и прилежащи постройки са открити пластмасови съдове с друга съдържимост, съдържащи течност с аромат на етилов алкохол - ракия, с общо количество към 1270 литра. Установеното количество течност е предадено на чиновници на Търговско дружество " Митница " - Русе, като е формиран протокол. По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.234 от Наказателния кодекс. За осъществената инспекции на адреса е формиран и протокол по член 83 от ЗМВР.
Около 10:45 часа в парцела на 50-годишна, в село Биволаре е открит под заслон един пространствен метър пространствена дървесина от типа „ Бряст “ и „ Акация “, без контролна горска марка и превозен билет. Около 11:00 часа в частен дом в същото село, населяван от 67-годишна, е открит един пространствен метър пространствена дървесина – „ Бряст “ и „ Акация “, без контролна горска марка и превозен билет. В село Глава в дворно място е открит на предпазване нелегално добит 1 куб. м. дърва за огрев. За нарушаванията са формирани актове по чл.213, ал.1, т.1 и т.2 от Закона за горите. По случаите са формирани бързи производства
В частен дом в село Глава са открити 17 кутии с цигари от марката „ Карелия “ без български бандерол. Проверката е осъществена към 08:30 часа в дома на 56-годишна. Жената е предала нередовната стока с протокол за непринудено предаване. Служители от Червен бряг са образували бързо произвеждане.
Около 11.50 часа в Левски при инспекция е открито, че 52-годишен локален гражданин ръководи по улиците на града лек автомобил „ Мерцедес “ с сложени регистрационни номера издадени за друго МПС – „ Опел Вектра “. За закононарушение по член 345, алинея 1 по отношение на ал.2 от Наказателен кодекс е формирано бързо произвеждане.
В 11.30 часа чиновници на 02 районно управление (на МВР) - Плевен са направили инспекция на пътя сред село Търнене и село Дисевица на 28-годишен. Той е предал топче с неправилна форма с приблизителни размери 1 см., съдържащо суха зелена тревиста маса. Образувано бързо произвеждане за закононарушение по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателен кодекс. Предстои назначение на физико - химическа експертиза. Притежателят на опиата е арестуван с полицейска мярка за период до 24 часа. По случая продължава работа проверяващ служител на реда.
Около 15:30 часа на пътя сред селата Загражден и Гиген чиновници на сектор - Гулянци са спрели товарен автомобил " Ситроен ", ръководен от 30-годишен.В колата се превозвали черни и цветни метали закупени от поданици на село Милковица. Предстои определяне на произхода на предметите. Металите се намират на предпазване в полицията. Образувано е досъдебно произвеждане с оглед чл.234 „ б “ от Наказателен кодекс. Продължава работата проверяващ служител на реда.
Около 16:00 часа е осъществена инспекция при изискванията на чл.83, ал.1 от ЗМВР, в апартамент в Червен бряг, благосъстоятелност на 40-годишен. Той непринудено е предал газов револвер " Woltra combat ", с празен пълнител и с демонтирана втулка и три патрона, с друг диаметър. Предстои назначението на балистична експертиза. В жилището са открити и полиетиленов плик с размери 10 см Х 15 см., съдържащ шест съцветия от суха зелена тревиста маса от рода на конопа. По данни на 40-годишния съцветията са марихуана за персонално прилагане. Предстоят експертизи на конфискувания опиат. 40-годишният е арестуван за период до 24 часа в полицейското ръководство. Образувани са бързи производства за закононарушение по чл.339, ал.1 от и по чл.354 „ а “, ал.5, по отношение на ал.3 от Наказателния кодекс.
За владеене на опиати в полицейския арест е арестувана 25-годишна плевенчанка. Около 17:50 часа в град Плевен на улица „ Българска авиация “ тя била спряна за инспекция от чиновници на Второ районно управление (на МВР). Доброволно е предала цигарена кутия, съдържаща: цигарена свивка с дължина 5 см. със суха зелена тревиста маса и два прозрачени полиетиленови плика, съдържащи суха зелена тревиста маса - по нейни данни - марихуана. Предстои физико-химическа експертиза на конфискувания опиат. По случая е формирано бързо произвеждане за закононарушение по чл.354 „ а “ от Наказателен кодекс.
Проверени са 398 лица и 258 моторни транспортни средства. Извършени са инспекции на 18 пункта за черни и цветни метали, 14 заложни къщи, 16 автоморги, автосервизи и депа; 29 питейни и увеселителни заведения, 37 търговски обекта. В региона са регистрирани 11 закононарушения, свързани с опиатите, артикули с незаплатен данък, нелегално добита дървесина, нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. Задържани с полицейска мярка за период до 24 часа са 9 лица. За нарушавания са формирани 67 акта. Съставени са 9 протокола по член 64 и член 65 от ЗМВР. В хода на спецакцията са формирани и 7 акта и констативни протокола от други органи. Образувани са едно досъдебно произвеждане и 7 бързи производства.
Материалите по случаите да докладвани в районна прокуратура – Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР