Полицайката от Първо РПУ Симона Радева направи опит да измъкне

...
Полицайката от Първо РПУ Симона Радева направи опит да измъкне
Коментари Харесай

Какъв е шансът полицайката Симона Радева да бъде обвинена в лъжесвидетелстване?

Полицайката от Първо РПУ Симона Радева направи опит да измъкне от лапите на правораздаването дрогирания палач на пътя Георги Семерджиев, даже и в правосъдната зала. Тя го направи давайки лъжливи показания, въпреки и под клетва.

В началото на седмицата към този момент ексслужителката на столичната полиция се яви в качеството си на очевидец на първото съвещание в процеса против някогашния футболист. 

Припомняме, че на 5 юли т.г. Семерджиев помля и умъртви на място с мощния си джип две млади девойки – Хариет Стефанович (21 г.) и Христина Дилева (26 г.) в брутална злополука на столичния бул. „ Черни връх “, след което избяга от местопроизшествието, подкрепят от Симона Радева, както и от други чиновници на Министерство на вътрешните работи.

На старта на делото полицайката-боклук влезе в Съдебната палата като муджахидин, криейки лицето си с черна маска, бейзболна шапка и дори с качулка. Тя бе ескортирана от млад мъж, също маскиран, за който някои позволиха, че е приятелят й служител на реда Мирослав Якимов от Четвърто РПУ в София.

При разпита й пред съда, Симона Радева описа неуместна история за връзката си с Георги Семерджиев – познавала го била незадълбочено, возила се два-три пъти в джипа му с нередовни регистрационни табели, не й направило даже усещане, че наказания в предишното за търговия с дрога татуиран джигит употребява полицейска лампа. 

Според лъжливите й показания, часове преди злополуката с два натрупа, тя си блага колата в автомивката на Семерджиев в подземния паркинг на хотел „ Маринела “ и пила кафе с друго момиче.
Около 23 ч. вечерта на 5 юли, когато стигнала до жилището си в кв. „ Банишора “, Симона Радева открила, че й липсват ключовете от жилището. Първо се обадила на Семерджиев, само че той не й вдигнал. Тогава позвънила на мияча на коли Зоро Спасов, записан в телефона й като „ Цигане автомивка “. 

Вместо Зоро обаче телефона вдигнал Семерджиев, който я помолил да й донесе стълба, без обаче да й изясни защо му е. Полицайката взела стълба от автомивката, която занесла пред жилището на Семерджиев в кв. „ Лозенец “. Според данни от следствието, Симона Радева се е качила дружно с причинителят на тежката злополука в жилището му. Тя обаче отхвърли това в съда.

Бившата към този момент полицайка от Първо РПУ излъга и че инцидентно предходна с автомобила си в региона на злополуката, до момента в който отивала към автомивката на Семерджиев, с цел да си вземе ключовете. На бул. „ Черни връх “ спряла с колата си „ Опел Астра “, с цел да научи какво се случило. Обадила се на приятеля й Мирослав Якимов, който бил „ на терен “ дружно с други чиновници от Четвърто РПУ.

Според данни от следствието, Симона Радева е „ командировала “ по неотложност гаджето си Мирослав Якимов на мястото на злополуката, с цел да бъдат конфискувани и покрити улики. Четвърто РПУ в София дава отговор за региона, в който Георги Семерджиев провокира тежката злополука с два натрупа. 

От разпита на Симона Радева в правосъдна зала стана известно, че Семерджиев се е познавал и с приятелят й Мирослав Якимов, който е бил измежду служителите на реда, озовали се първи на мястото на злополуката.

Показанията на някогашната полицайка Радева обаче бяха оборени в съда от двама разпитани миячи в автомивката на Семерджиев – Зоро Спасов и Александър Иса. И двамата описаха, че Симона е била нещо като шеф в автомивката и е давала заповеди на чиновниците. Нито Зоро, нито пък Александър потвърдиха думите на Радева, че тя си е не запомнила ключовете от жилището и по тази причина се върнала в автомивката късно вечерта. 

Според показанията им, Георги Семерджиев пристигнал в автомивката необут и мощно смутен в нощта на 5 юли. Казал на чиновниците си, че се е сбил и им наредил да го откарат до дома му на ул. „ Горски пасажер “. Там открил, че му липсват ключовете, останали в джипа след злополуката. 

Обадил се на Симона от телефона на Зоро Спасов, с цел да й изиска стълба. После Семерджиев изпратил миячите до автомивката с разпореждане и те да потърсят стълба. Когато разкрили, Симона Радева я натоварила в багажника на колата си, а миячите й свалили регистрационните номера на колата, с цел да не бъде засечена от камери за видеонаблюдение.

Заради сериозното разминаване в показанията на разпитваните очевидци, съдията в процеса против Георги Семерджиев – Стефан Милев, изиска да се организира очна ставка. Според адвокати, има правно съображение против Симона Радева да бъде заведено дело за лъжесвидетелстване, защото тя е разпитвана в съда не в качеството си на обвинен, когато може да „ затаи истината “, а като очевидец. Според закона лъжесвидетелстването под клетва в съда се санкционира със затвор до 3 година

На старта на правосъдния развой против Георги Семерджиев стана известно, че военният прокурор Адалберт Кръстев е бил измежду директните очевидци на злополуката. Военният магистрат не видял с очите си конфликта, само че чул оглушителния екот, като дори помислил, че е гръмнала бомба. Прокурорът персонално измъкнал от таксито Иван Овчаров, чийто автомобил също бе ударен странично от предишния на червен светофар с мощния си джип Семерджиев, само че по щастлива случайност оцеля.

Според показанията на Адалберт Кръстев пред съда, откакто оказал първа помощ на таксиджията, той погледнал за жертви в разполовения джип, където разкрил персоналната карта на Георги Семерджиев. Военният магистрат останал на място до идването на дежурния прокурор, като персонално покрил обезобразените тела на двете убити на тротоара девойки Хариет Стефанович и Христина Дилева, защото инцидентни минувачи снимали с телефоните си труповете им.

Друг разпитан очевидец – Михаил Мишев, пък удостовери данните от следствието, че Георги Семерджиев е карал джипа-убиец с включена полицейска лампа минути преди злополуката. Според думите му, Семеджиев го подминал със скорост от над 100 км/ч. с включена сирена и секунди по-късно се чул тътена от конфликта.

Семерджиев е с 5 повдигнати обвинявания, които могат да го вкарат в пандиза за 30 години. Освен за злополуката с два натрупа, някогашния футболист е упрекнат, че е карал без шофьорска брошура, дрогиран с метамфетамин, както и че е държал опиати в колата си. Той е измамен под отговорност и за това, че три седмици преди смъртоносната злополука е карал с подправена брошура, сякаш издадена от Швейцария, която му била отнета. Съдебният развой против Семерджиев продължава на 20 януари 2023 година

Прокуратурата към момента не е повдигнала и внесла в съда обвинявания против Симона Радева и други чиновници на Министерство на вътрешните работи за спуснат чадър над Семерджиев и помощта, която са му оказали след провокираната от него злополука.
Източник: Уикенд 





 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР