Полицайката, която беше ранена по време на вчерашния мач между

...
Полицайката, която беше ранена по време на вчерашния мач между
Коментари Харесай

Синдикатите в МВР настояват за по-строги санкции за агресия спрямо полицаи


Полицайката, която беше ранена по време на вчерашния мач сред "Левски " и ЦСКА, е претърпяла сполучлива интервенция, оповестиха за Българска национална телевизия от болница "Царица Йоанна ". В същото време синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи остро разкритикува хулиганските прояви и моли за по-строги наказания за лицата, демонстриращи експанзия по отношение на органите на реда.

Операцията на ранената полицайка е траяла два часа. Възстановена е целостта на окото, а засегнатата роговица е зашита.

Доц. доктор Борислав Кючуков, шеф на очна клиника на УМБАЛ "Царица Йоанна ": Пациентката сега е в положително положение, несъмнено, претърпяла е тежка контузия, стрес, по-късно интервенция с обща упойка. Но сега пациентката психически е добре, а окото е сносно за тази контузия.

Доц. доктор Борислав Кючуков, шеф на очна клиника на УМБАЛ "Царица Йоанна ": Извадихме едно парче стъкло, едно вътреочно непознато тяло с размери 4.5 на 2.5 на 2мм. Това непознато тяло беше увредило лещата, затова трябваше и лещата да се аспирира, да се отстрани.

Въпреки постоянното положение на дамата, в околните дни предстоят спомагателни оперативни намеси. Колегите на потърпевшата показаха цялостна поддръжка към нея.

Старши контрольор Димитров, директен началник на потърпевшата: Като директен неин началник прекарах цялата нощ в болничното заведение. Говорих с нея преди и след интервенцията, поддържаме непрекъснато връзка. Всичко, което е належащо, с цел да ѝ помогнем, се прави.

Младши контрольор Анелия Христова; Много хора, допускам, са на мнение, че дамите нямат място там, само че колежката ще опровергае това мнение.

Младши контрольор Румяна Христова: Ние сме минали през нужното образование. Излизайки на терена, всеки един от нас и всяка една от нас знае за рисковете, които поема.

Необузданото държание на почитателите би трябвало да бъде порицано и осъдено навреме, съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Утре ще бъде свикана среща за битка с футболното безчинство сред представители на Министерство на вътрешните работи, парламентарни комисии, министерството на спорта и БФС.

Красен Кралев, министър на младежта и спорта: Трябва да има безапелационна реакция против сходен вандализъм. Така че би трябвало да сме извънредно деликатни и би трябвало да се работи доста съществено със самите клубове, с цел да могат тези рецидиви да бъдат прекратени и да бъдат изолирани, само че следва доста работа.

Хулиганските прояви на трибуните предизвикаха интереса и на международните медии, които остро разкритикуваха случилото се на Националния стадион "Васил Левски ". BBC оповестява за случая, като напомня и неприятните катастрофи, съпътствали мача ЦСКА - Левски през годините. В Ройтерс също не са безучастни към случилото се, а Ню Йорк Таймс разказва дуела като "мач с изключително дълга история в насилието ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР