Полицайка и 14-годишно момче са пострадали пристрелбата с пневматично оръжие

...
Полицайка и 14-годишно момче са пострадали пристрелбата с пневматично оръжие
Коментари Харесай

Следобедните новини от Южна България на 24.02.2023 г.

Полицайка и 14-годишно момче са потърпевши пристрелбата с пневматично оръжие от възпитаници по рейс на градския превоз в Пловдив. Двамата малолетни стрелци са стреляли безредно по минаващи коли и хора в границите на един час от 6-я етаж на блок в регион „ Западен “. Единият от тях е закупил самичък револвера, другият – в наличието на татко си. Това е неприемливо, безапелационни са районният прокурор на Пловдив Петър Петров и шефът на полицията ст. комисар Васил Костадинов.От полицията и прокуратурата стартират всеобщи инспекции на оръжейните магазини.

====================================

Обществото ни е извънредно обезпокоително и по тази причина всеки ден ставаме очевидци на нападателно държание. Това изясни във втория епизод на радиосериала „ Шифърът на тялото “ по Дарик психотерапевтът Иво Величков. Но 99.9% от всички спорове могат да бъдат предотвратени, посочи той. Във всеки от нас има яд, по тази причина е значимо да се научим да овладяваме първичните си страсти. В рискови обстановки човек регресира точно до такива страсти. С това се изяснява и агресивното отношение към част от избавителните ни екипи в Турция, както и към лекари при незабавни случаи.

=======================================

Ивайло Манджуков за следващ път оглавява листата на партия МИР в област Смолян. Това излиза наяве от решение на Районната изборна комисия, с което публично е записана листата. Манджуков е приключил право в Кеймбридж, бизнесмен, бил е президент на футболните клубове ЦСКА и „ Родопа “ - Смолян. Юристът Ангел Георгиев повежда листата на „ Възраждане “ в 22-ри изборен регион. Георгиев към този момент има парламентарен опит. Камен Тасков води листата на партия „ Български народен съюз „ Нова народна власт “. С регистрация на листа в Смолян към този момент е и „ Народна партия истината и единствено истината “ с лидер Огнян Симеонов.

================================

Община Пазарджик има 8-месечен период, с цел да почисти боядисаната фасада на Младежкия дом. Това гласи предписание от Главна дирекция " Инспекторат за запазване на културното завещание " към Министерство на културата. При инспекцията е открито, че Общината е боядисала фасадата на Младежкия дом без координиран план, което е наложително по Закона за културното завещание, защото постройката попада в охранителна зона на недвижима културна полезност - остаряла турска баня, оповестена за монумент на културата. При боядисването са изменени архитектурните и художествените характерности на зданието, което е в прорез със възбраната да се нарушава средата към културни полезности.

====================================

Голямо кукерско шествие ще мине по Главната на Пловдив тази неделя, на 26 февруари. В него ще взе участие особено кукерският състав от Народно читалище „ Св.Св. Кирил и Методий “ в гр. Раковски, по покана на екипа на Фондация " Заедно ". Събитието е от 16:30 ч. и ще е подарък за всички пловдивчани и посетители на града, които желаят да уважат националните традиции на Сирни Заговезни. Вярва се, че магическите дейности на кукерите гонят злото и оплождат природата. Шествието в Пловдив ще премине по Главната и ще продължи до кв. „ Капана “. В квартал „ Коматево “ също ще има кукерско шествие за Сирни заговезни, което ще се организира от 13 до 14,30 часа.

Информации на Лалка Златанова, Искра Койчева, Тина Соколова и Адриан Кулев
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР