Полицаят завежда иск за 70 хил. лв. Присъдени са му

...
Полицаят завежда иск за 70 хил. лв. Присъдени са му
Коментари Харесай

Полицай от ГКПП Дунав мост при Русе осъди прокуратурата заради обвинение за подкуп

Полицаят завежда иск за 70 хиляди лева Присъдени са му обаче 25 хиляди лева

Полицай е осъдил прокуратурата за 25 хиляди лева обезщетение поради обвиняване, че е взел рушвет на стойност 1.20 лева,. Служителят на Министерство на вътрешните работи получава обвинявания след акция на дирекция "Вътрешна сигурност " против корупцията на граничния пункт "Дунав мост " при Русе през 2011 година Според прокуратурата тогава вместо на ревизира камион, влизащ в България, той се качил в кабината и си взел от хладилника кутийка газирана безалкохолна напитка на стойност 1.20 лева

Заради следствието на служителя е лишен достъпът до класифицирана информация. Той е преназначен на друга служба, води се и дисциплинарно произвеждане против него наред с наказателното дело. Самото следствие продължава чак до 2015 година, когато е прекъснато с претекст за липса на доказателства. След обжалване е посочена друга причина – липса на осъществено закононарушение.

Полицаят завежда иск за 70 хиляди лева Присъдени са му обаче 25 хиляди лева

От материалите по делото излиза наяве, че акцията на Министерство на вътрешните работи от 2011 година е необятно разгласена. Тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов изяснява, че са задържани общо 14 гранични служители на реда, които били следени няколко месеца. По думите му те прибирали дребни суми, само че го правели редовно.

За присъди обезщетение русенският съд показва, че следствието против служителя на реда е траяло голословно дълго – съвсем пет години и също така е за вероятно закононарушение с незначителен предмет. Освен това липсват годни доказателства за осъществяването му и в последна сметка производството е прекъснато.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР