Полицаят, който във вторник вечерта застреля младеж при проверка на

...
Полицаят, който във вторник вечерта застреля младеж при проверка на
Коментари Харесай

Полицаят, който застреля младеж в Нант, е обвинен в непредумишлено убийство

Полицаят, който във вторник вечерта простреля юноша при инспекция на документи в западния френски град Нант, е упрекнат в непредумишлено ликвидиране и подложен под правосъден надзор, заяви юристът му, представен от Франс прес.

Полицаят " е с повдигнато обвиняване в нанасяне на телесна щета, довела до непреднамерен смъртен излаз " съобщи юристът Лоран-Франк Лиенар.

По-рано служителят на реда призна, че е стрелял по несъобразителност, а не при самоотбрана.

След гибелта на 22-годишния Абубакар Фофана избухнаха вълнения в някои проблематични квартали на Нант, които се повтарят всяка нощ. Разрушени бяха редица здания и търговски обекти и са опожарени десетки коли.

Нови произшествия избухнаха в Нант за четвърта поредна нощ. Седем коли са били опожарени, от палеж е наранена постройката на компания за отдаване на обществени жилища чартърен, а служители на реда са били замеряни с коктейли " Молотов ". Полицията е отвърнала със сълзотворни гранати.
Трета нощ на безредици в Нант Опожарени са 50 коли тази нощ
Вчера трима мъже на възраст сред 20 и 31 години бяха наказани на 4 месеца затвор условно за прояви на принуждение против силите на реда.

Според прокурора на Нант случаят, довел до гибелта на Фофана, е минал в три стадия. Първо полицейската инспекция, траяла 10-15 минути, когато Фофана дава подправена идентичност, а служителите на реда му споделят да паркира колата си и да ги последва в полицейското ръководство.

Вторият стадий настава, когато Фофана се пробва да избяга на заден ход, при което минава в рискова непосредственост до служител на реда, до който е имало две деца. Полицаят се е хвърлил настрана и е дръпнал със себе си момиченце, което е можело да бъде блъснато от колата. Тогава Фофана се блъска в паркирала кола.

Накрая, след този конфликт, водачът още веднъж се пробва да избяга на заден ход. Тогава служителят на реда стреля по Фофана.

Служителят на реда заяви, че " в действителност се пресегнал и се опитал да хване кормилото, с цел да спре колата. Тогава, при последвалото по думите му сбиване, бил несъзнателно създаден изстрел и водачът бил смъртоносно прострелян ", съобщи прокурорът на Нант.

Фофана бил прострелян във врата и умрял по-късно в болница.

Срещу Абубакар Фофана има издадена заповед за задържане за обири като член на проведена незаконна формация, укриване на крадени движимости и принадлежност към незаконна организация.

" Трябва да престанат безредиците, които раздрусват града от три дни, с цел да бъдат почетени оправданите упования на фамилията на Фофана да се открият точните условия към гибелта му ", съобщи прокурорът на Нант.

Вътрешният министър Жерар Колон увери, че държавното управление ще направи всичко за усмиряване на ситуацията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР