Полицаят, който блъсна патрулка до 8-мо РУ под въздействието на

...
Полицаят, който блъсна патрулка до 8-мо РУ под въздействието на
Коментари Харесай

Дрогираният полицай извикан извънредно на работа, прокуратурата се зае

Полицаят, който блъсна патрулка до 8-мо районно управление (на МВР) под въздействието на амфетамин, е бил извикан изключително на работа, научи GlasNews.bg.

Това се е наложило поради нуждата от засилен надзор на органите на реда при митинга на поданици на квартал " Факултета ", които поддържаха починалия в събота квартал " Разсадника " таксиметров водач.

Междувремнно от Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност униформения.

" На 09 октомври 2022 година към 20,50 часа в ж.к. „ Дружба “, обвиненият В. В. е управлявал автомобил марка „ Пежо “, когато е самокатастрофирал в паркирана кола. Направен му е „ Драг тест 5000 “, който е отчел съществуване на амфетамин.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 343б, алинея 3 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “.

С разпореждане на наблюдаващ прокурор В.В. е арестуван за период до 72 часа. Предстои през днешния ден, 10.10.2022г., до края на деня да му бъде предявено привличането към наказателна отговорност.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения. ", гласи формалната информация на държавното обвиняване.

Ако бъде потвърдена виновността му, служителят на реда може да бъде лишен от независимост от една до три години и да получи санкция от петстотин до хиляда и петстотин лв..

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР