Полицаят Кирил Сиврийски, който пръв е пристигнал на местопроизшествието във

...
Полицаят Кирил Сиврийски, който пръв е пристигнал на местопроизшествието във
Коментари Харесай

Делото за Александър, убил таксиметров шофьор на моста на Адата, продължава с повторен разпит на полицай

Полицаят Кирил Сиврийски, който пръв е дошъл на местопроизшествието във съдбовната нощ, в която пийнал и дрогиран уби таксиметров водач на моста на Адата през лятото на 2019 година, ще бъде разпитан наново от съда. 
Прочетете още
Това взеха решение магистратите през днешния ден, когато обвиненият Александър Димитров за следващ път се изправи пред Темида. Той се яви в правосъдната зала, с цел да апелира пред апелативните магистрати наложеното му наказване от Окръжен съд-Пловдив в размер на 5 години отнемане от независимост.

На предходното съвещание съдът промени, мярката на Димитров от “подписка ” в по-тежка такава, а точно “парична гаранция ” в размер от 2 хиляди лв., заради неявяването без основателна причина на обвинения.

Съдебният развой продължи, а Александър Димитров взе присъединяване единствено с един защитник- юрист Генчо Димов. Той  изиска от съда разпит на нов свидетел- Наско Каменов, на който един от пасажерите в автомобила Щерьо Атанасов споделил, че Александър не е управлявал беемвето във съдбовната нощ. 

Според държавното обвиняване обаче, настояването на юрист Димов е безпричинно, тъй като няма потребност от разпит на нов очевидец, поради всички събрани доказателства, които удостоверяват причинителя на закононарушението.

Исканията на прокурора бяха подкрепени и от юриста на потърпевшата жена, с която умрелият таксиметров лидер е живеел на фамилни начела. Тя още веднъж присъстваше на съвещанието със фотография на починалия мъж в ръцете си. През сълзи Ивалина сподели, че желае да има правораздаване и би трябвало някой да си заплати за осъщественото закононарушение.



Съдът от своя страна счете, че с цел да бъдат изяснени обстоятелствата по делото, няма спънка да бъде позволен за разпит посоченият очевидец Каменов. Магистратите означиха, че наред с това е належащо да бъдат призовани и очевидецът и хипотетичен сателит Щерьо Атанасов, както и служителят на реда Кирил Сиврийски, който е дошъл пръв на местопроизшествието.

Следващото съвещание е планувано за края на този месец.

Припомняме, че Димитров се снабди с обвиняване, откакто пийнал и надрусан аргументи злополука със смъртен случай на кръстовището на бул. " 6-ти септември " и моста на Адата. Инцидентът стана сутринта на 3-ти август 2019 година, а жертвата бе 60-годишен лидер на таксиметров автомобил. БМВ-то, ръководено от неправоспособния 23-годишен Александър, не спряло на знак „ Стоп “.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР