Полицаите в Пазарджик установиха и арестуваха двама крадци, обрали възрастни

...
Полицаите в Пазарджик установиха и арестуваха двама крадци, обрали възрастни
Коментари Харесай

Полицаите в Пазарджик хванаха двама апаши, обрали пенсионери

Полицаите в Пазарджик откриха и арестуваха двама крадци, обрали възрастни хора, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града.

Първият случай - 77-годишен мъж от пазарджишкото село Огняново бил в дома си, когато вътре нахлул чужд млад мъж. Същият извадил нож и заплашил възрастния човек да му даде всичките си налични пари.

Междувременно крадецът тършувал из дома на жертвата си, само че като не разкрил пенсията на стареца, той взел радиоприемника му и избягал.

Полицаите почнали работа по случая и по-късно открили и задържали 29-годишен гражданин на селото. Той имал и предходни престъпни регистрации.

След това униформените разкрили и отмъкнатата от него движимост. Криминалистите взели и биологични следи, уличаващи причинителя в действието.

Вторият случай - рано тази заран 85-годишна жена отишла пощенски клон в село Алеко Константиново, Пазарджик. Тя взела пенсията си и излязла на открито.

На прилежащата улица дамата била пресрещната от млад мъж, който издърпал чантата от ръцете ѝ, в която били документите, парите и други движимости на старата жена.

Полицаите подхванали бързи следствени дейности по установяването на причинителя. Няколко часа по-късно униформените заловили 18-годишен юноша от същото село. Бил открит и негов съизвършител - 19-годишен юноша.

Работата по случаите продължава под надзора на прокуратурата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР