Полицаите са подготвени, системата - не, каза бившият вътрешен министър

...
Полицаите са подготвени, системата - не, каза бившият вътрешен министър
Коментари Харесай

Младен Маринов посочи кой е виновен за трагедиите с полицаи, които загинаха при инциденти с мигранти

Полицаите са готови, системата - не, сподели някогашният вътрешен министър

Бойко Рашков използваше Министерство на вътрешните работи за политическа борба. Той изолира професионалното управление от решенията в министерството. Това разяснява в студиото на Нова телевизия някогашният вътрешен министър и народен представител от ГЕРБ Младен Маринов.

Той разяснява и казуса с мигрантската вълна и случаите на потърпевши служители на реда при гонки с бежанци. Оказа се, че Маринов е служил един до друг с служителя на реда, който пострада при гонка с бус с незаконни мигранти. Превозното средство зе на таран патрулната му кола.

" Лекарите са го нормализирали. При такива контузии би трябвало време. Познавам го като мощен мъж, имам вяра, че ще се оправи ", сподели някогашният вътрешен министър.

„ Напоследък се насажда мнение,че служителите на реда не са готови. Напротив, те са готови и са се справяли с такива обстановки и преди. Виждал съм ги на терен. Друг е въпросът по какъв начин е готова системата и дали тези, които би трябвало да взимат решения във връзка с тактиката и тактиката, се оправят със отговорностите си. Обяснявайки по какъв начин полицията не е готова, даваме сигнал на бандитите и им споделяме „ Карайте с цялостна газ, няма да ви стопираме ”, съобщи Маринов.

Той напомни, че още преди трагичния случай в Бургас, при който починаха служителите на реда Йордан Илиев и Атанас Градев, е предизвестил от трибуната на 46-ото Народно събрание, че има проблем с противозаконната миграция. 

" Тогава не бях чут, тъй като там се крещеше и имаше политически обвинявания. Българският служител на реда беше разгласен за нарушител. Когато подобен проблем се прикрие от политическото управление, той си работи. Това е като ръждата. Ако намажеш от горната страна с багра, само че не я махнеш, тя ще стане още по-голяма. Нека зададем въпроса господин Рашков прекратявал ли е поръчката за облеклата на служителите на реда? Затова в този момент нямаме дрехи. Като министър и като човек, който е  носил униформа дълги години направих работна група, в която включих синдикатите ”, сподели още депутатът.

„ Когато е мъчно и някой си подаде оставката, го считам като бягство от казуса. Съставянето на кабинет е доста виновна работа и не би трябвало да се бърза. Виждате какво се случи с предходните съдружни сътрудници ”, заключи Маринов.

Маринов акцентира, че когато един подобен проблем се прикрива от политическото управление, той си работи, назрява. Като ръждата, в случай че я намажеш с багра, само че не махнем, ще стане още по-голяма. Така е станало и с този проблем. 

" Питам се, за какво? След случая в Бургас каналджийите стават все по брутални, за какво оттогава до случая на " Тракия " не бе направена тази организация с шиповете, с тактиката, с всичко. Защо чак в този момент? До в този момент е имало всичко. Има единствено оправдания ", сподели още той. 

" Ние направихме, доста за въоръжението на гранична полиция. Нека зададем въпроса, Рашков прекратявал ли е поръчката за облеклата на служителите на реда? Това е доста сложен развой, може да отнеме две години. Затова в този момент нямаме дрехи. Ако в този момент пуснем поръчка, чак след две години някой ще се навие да прави облекла за Министерство на вътрешните работи. 

Аз включих синдикатите, тъй като сами синдикатите и служителите на реда могат да кажат коя униформа е най-добре да се носи. Тази група бе изключена. Автомобилите, които карат, са купени по наше време. Отпуснахме пет милиона лв., само че те не са усвоени. Няма организация ", описа още Маринов. 

При съществуване на този проблем и да приказваме по какъв начин българския служител на реда не е квалифициран, ние даваме сигнал на бандитите - карайте с цялостна газ и няма да ви стопираме. вместо да седнем и всички да оказваме помощ за решаването на тази рецесия, отсече депутатът от ГЕРБ. 

Маринов освен това продължи с обвиняванията си по отношение на някогашния вътрешен министър Бойко Рашков. " Мнението за Рашков ми е следното. той впрегна Министерство на вътрешните работи в политическа борба. Той бе изолирал професионалното управление от решенията на Министерство на вътрешните работи. Това е нездравословно за Министерство на вътрешните работи. Най - положителната оценка на Рашков бе на изборите. Той бе лидер в Перник, Кирил Ананиев го би с 16%.

Главния секретар разгласи, че е схванал за ареста на Борисов 10 минути преди да бъде разгласен в медиите. Представяте ли си. Кой е взел решението за ареста, откакто основния секретар не знае за този арест ", сподели той. 

Коментирайки работата на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев Маринов сподели: 

Усещането в хората и данните приказват за растеж на избрани закононарушения. По отношение на миграцията е извънредно комплицирана конюнктура. 

За съжалени няма признаци да се успокоява. Не би трябвало да стоим в неопределеност и би трябвало да се подготвим, бих ги подкрепил в това, да се трансформират законите, наказващи този тип закононарушения. Но има една забележка, това трябваше да стане още преди служители на реда да загинат. 

Трябва да покажем решителни дейности, че Министерство на вътрешните работи ще се оправи с това ". 

Маринов разяснява и опцията България още веднъж да не бъде призната в Шенген, а даже и да бъде отделена от Румъния. 

" Ние отговаряхме на всички условия за Шешен. Решението бе чисто политическо. Имаше концепцията да ни разделят от Румъния и да ни одобряват единствено нас. Аз приказвах с румънския министър и той помоли да не ни разделят. Това е образец за това, до къде бяхме стигнали. Виждате, че някои страни към този момент са признати ", сподели той. 

Маринов остро разкритикува и нелепата акция на Министерство на вътрешните работи в Стамоблийски 

" Акцията в Стамболийски е опит за похищение на вниманието. Въобще не стана ясно каква е задачата на такава акция, дали е реализирана тази цел, какво е намерено? Да предприемеш такава акция с 21 маскирани служители на реда с дълго оръжие, в случай, че граничарите дежурят  с револвери, би трябвало да имаш сериозна информация ", сподели той. 

Депутатът от ГЕРБ разяснява и последния скандал от Народното събрание, при който Георги Свиленски от Българска социалистическа партия упрекна Кирил Петков в договорка за кодовете на машините за гласоподаване против отвод от хартиената бюлетина. 

" Господин Свиленски не е човек, който лъже. Нека господин Петков потвърди, че не е било по този начин, Но при всичките тези случаи, хората към този момент са демотивирани и разубедени в това, което се случва. Къде е по-голямата гаранция. Когато в една секция представителите на всички партии наблюдават за честността на избора, или когато се генерира една флашка, за която кодовете имат трима индивида, както нощес стана ясно, че Петков ги е имал ", сподели Маринов. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР