Полицаите отново протестират, този път това се случва на фона

...
Полицаите отново протестират, този път това се случва на фона
Коментари Харесай

Полицаите продължават да недоволстват, свалиха протестните им билбордове

Полицаите още веднъж стачкуват, този път това се случва на фона на идването на делегациите за откриването на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Вчера вътрешният министър Валентин Радев съобщи изрично, че държавното управление е направило нужното.

Увеличенията в главните месечни хонорари ще доведат до нарастване на чистото заплащане в друг размер, акцентират още от министерството.

Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФС Министерство на вътрешните работи ) обаче продължава своите протестни дейности с настояванията за нарастване на 15% на главните хонорари на работещите в Министерство на вътрешните работи , обвързване на заплатите със социалноизмерим индикатор и нов Закон за Министерство на вътрешните работи , оповестиха от синдиката. 

Синдикатите възнамеряват две групи от членове да протестират и насочат послания към делегациите, идващи за формалното разкриване на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Следващата дата, на която ще стачкуват членовете на СФС Министерство на вътрешните работи е 25 януари 2018 година, когато ще се поведе и срещата на министрите на вътрешните работи от Европейски Съюз в България.

Междувременно тази нощ беше свален билбордът, който изразяваше недоволството на служителите на реда непосредствено на британски език, ситуиран на кръстовището на " Евлоги и Христо Георгиеви " и " Гурко ". С тази различна форма на митинг униформените желаеха да покажат, че са недоволни от заплащането си и изискванията на труд. 

От полицейския профсъюз разясниха, че нямат визия кой е свалил билборда, защото той е бил заплатен за две седмици.
 
В същото време " 24 часа " написа, че правителството единствено е предложило на полицейските синдикатида им даде билборд от наетите за председателството, с цел да слагат протестните си претенции за нарастване на заплатите. Изданието се базира на информация от полицейските синдикати.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР