Полицаите Любка Гечева и Георги Малински от столичното 6-о Районно,

...
Полицаите Любка Гечева и Георги Малински от столичното 6-о Районно,
Коментари Харесай

Прокуратурата с обвинения за двамата полицаи заради катастрофата на Околовръстното шосе в София

Полицаите Любка Гечева и Георги Малински от столичното 6-о Районно, които са ескортирали Димитър Любенов преди злополуката на Околовръстното през септември, при която почина французин, към този момент са обвинени. Малински е упрекнат за приемане на рушвет от 200 лв..СГП повдигна 3 обвинявания на Малински, а на Любка Гечева– 2.

Двамата са направили закононарушение по работа, тъй като не са изпълнили служебните си отговорности, а са позволили очевидно пияния Любенов да ръководи автомобил.

Малински е взел рушвет, с цел да не вземе проба с дрегер, както и не е оказал помощ на 4 лица, а колежката му не е обезпечил безопсност на другите чиновници в придвижването и също не е  оказал помощ на потърпевшите лица. Двамата сега са с мярка подписка.   

Полицейските чиновници са отстранени от служба. След служителите на реда са спрели Любенов и са видели, че е във очевидно нетрезво положение, е трябвало да го спрат и да подхващат съответните ограничения.

Обвинението на единия полицейски чиновник е за това, че е приел рушвет от 200 лв., само че не е ясно дали с другия служител на реда са си ги разделили.

Назначена е автотехническа, видео и здравна експертиза на лицата при ПТП.

Издадена е и европейска заповед за следствие до Франция, тъй като френската гражданка, която пострада при злополуката се е прибрала в родината си. Там е настанена за лекуване, само че ще бъде разпитана.

Иззети са телефоните и на двамата чиновници на реда. Единият телефон е отворен, направена е експертиза и не е открита предходна връзка. Телефонът на другия чиновник е със характерна марка, което значи, че би трябвало да бъде показан съответния код, с цел да може да бъде отворен, който все още обаче не е даден.

Образувани са две каузи – едното е за самото ПТП, което е породено, а другото е против двамата полицейски чиновници.

По досъдебното произвеждане по самото произшествие има данни, че обвиненият е карал със 195 км в час по време на злополуката.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР