Полицаи разкриха куп престъпления при спецакция в Монтанско, съобщиха от

...
Полицаи разкриха куп престъпления при спецакция в Монтанско, съобщиха от
Коментари Харесай

При мащабна операция: Полицаи от Монтанско разкриха редица престъпления

Полицаи разкриха куп закононарушения при спецакция в Монтанско, оповестиха от Министерство на вътрешните работи в регионалния град. Операцията е била извършена през вчерашния ден в цялата област. Акцията е била за дейно противопоставяне на престъпността, запазване на публичния ред и обезпечаване на полицейско наличие в уязвимите региони. 
В хода на акцията са тествани 73 МПС, 120 индивида, 21 лица от престъпен контингент и 18 техни сборища, 11 търговски обекта, 7 автоморги, сервизи и депа, 5 питейни и увеселителни заведения и 4 заложни къщи, 4 пункта за черни и цветни метали. Регистрирани са 9 закононарушения, формирани са 2 досъдебни производства. Издирени са 2 лице, оповестени за общодържавно търсене.  Съставени са 13 предупредителни протокола по ЗМВР, 5 акта за административни нарушавания и 15 фиша по Закона за придвижване по пътищата.
Разкрити са няколко закононарушения на територията на районното ръководство в Монтана.
Служители на Участък „ Огоста “ са открили двама малолетни причинители на взломна кражба от частен дом в село Габровница. Преди месец две момчета от същото село, на 14 година и 16 година проникнали в къща в селото, от която лишили кафемашина, две тонколонки, слушалки за музика, секира, кана за гореща вода и usb за интернет. Част от откраднатите движимости са върнати на притежателя. 
Полицейските чиновници заловили и рецидивист, на 35 година от село Долно Белотинци, който преди 10 дни направил взломна кражба на аудиосистема от вкъщи на локален гражданин, която предал в заложна къща в гр. Монтана.
Служители на Участък Бойчиновци задържали 30-годишен престъпно проявен от Ерден, който преди седмица направил кражба на парична сума от вкъщи на собствен съселянин.
Криминалисти от районното ръководство в Монтана върнали откраднат преди седмица велосипед на 46-годишна монтанска жителка. По случая е открит 42-годишен рецидивист от село Габровница.
Служители на Участък Чипровци са разкрили по „ горещи “ следи 17-годишен, настанен в ЦНСТДБУ - Гаврил Геново, който лишил през последните два месеца 6 пана /столовки/ с изтакани чипровски претекстове от постройката на бивше учебно заведение в чипровското село Горна Ковачица. Част от откраднатите движимости са открити.
Канабис под формата на суха зелена тревна маса, с тегло от 0.2 грама, е конфискуван след сигнал от къщата на 16-годишен престъпно проявен в село Гаврил Геново.
Униформените са разкрити и закононарушения на територията на районното ръководство в Берковица
Служители са върнали мобилен телефон, незаконно лишен през отворен прозорец от къщата на 23-годишна жителка на село Замфирово. Като причинител на кражбата е махленски  19-годишен рецидивист от същото село. В хода на следствието е открито, че преди седмица той направил кражба и на таблет „ Самсунг “ от къщата на различен гражданин на селото. Таблетът също е върнат на притежателя му.
В Берковица е открит 26-годишен гражданин на врачанското село Градешница, който на 8 септември, към 3.30 часа, е счупил витрина на търговски обект на ул. " Николаевска ". 
В хода на полицейската интервенция е открито и нелегално присъединение към електропреносната мрежа в частен дом в село Боровци, населяван от 49-годишен локален гражданин. Установено е и предпазване на нелегално добити дърва за огрев в 3 частни парцела във Вършец, както и превозване на противозаконна дървесина с каруца в село Лехчево. На нарушителите са формирани актове по Закона за горите. Образувани са и преписки.
По време на огромната акция са разкрити и няколко закононарушения на територията на районното ръководство в Лом.
Служители на Участък Брусарци разкрили двама причинители на обири в село Княжева махала и Сталийска махала, откъдето от частни парцели били незаконно отнети тример за косене на трева, 200 кг царевица и друго по тип желязо. Част от откраднатите движимости са върнати на притежателите им.
Полицаи от районното ръководство в Лом върнали два скъпи мобилни телефона, откраднати от малолетни момчета в село Василовци и Лом. Като причинители за кражбите са уличени 34-годишна жителка на Вълчедръм и 29-годишна жена рецидивист от село Расово.
През миналия ден е била извършена профилирана полицейска интервенция по надзор на пътното придвижване по метода " Широкообхватен надзор “. В хода на акцията са осъществени инспекции на 23 МПС и 28 пасажери и водачи. Констатирани са 4 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, за които са формирани 3 акта и е наложена санкция с фиш.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР