Полицаи разкриха извършителя на ало измамите в Ломско, съобщиха от

...
Полицаи разкриха извършителя на ало измамите в Ломско, съобщиха от
Коментари Харесай

Браво на ченгетата! Разкриха ало измамника, взел над 11 бона от две жени в Ломско

Полицаи разкриха причинителя на ало измамите в Ломско, оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана. 
Първият случай е от 16 декември. Около 17.15 часа в районното ръководство в Лом бил получен сигнал от 81-годишна жителка на село Замфир, която декларирала, че същия ден сред 14 и 17.15 часа станала жертва на машинация. Жената била въведена в подвеждане, че оказва подпомагане на полицията за залавяне на измамници и оставила 2 600 лева в плик в региона на МБАЛ Лом. 



Следващият удар на ало измамника е бил на 21 декември. Около 09.30 часа в районното ръководство в  Лом постъпил още един сигнал от стара жителка на село Комощица, заблудена по същата лъжлива скица и предала 8 500 лева на чужд, пристигнал пред врата на дома ѝ. 



По случаите са били снети пояснения от потърпевшите и са били формирани досъдебни производства по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс. 
В резултат на извършените оперативно-издирвателни мероприятия чиновници на районното ръководство в Лом, както и Участъците в Брусарци и Якимово открили като съпричастен към осъществените измами 29-годишен гражданин на село Дондуково. 
По случаите са били извършени голям брой процесуално-следствени дейности - разпознавания по реда на наказателно-процесуален кодекс, претърсвания и изземвания на населяваните от мъжа адреси в с. Дондуково, общ. Брусарци, и на територията на Видин. 
29-годишният е направил цялостни признания и е бил арестуван в ареста в Лом с полицейска мярка за 24 часа. От дома му са били иззети веществени доказателства.
По искане на Районна прокуратура в Монтана му е взета непрекъсната мярка за неотклонение " Задържане под стража ". 
Работа по случая и документирането на незаконната активност на причинителя продължава районно управление (на МВР) Лом. 

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР