Полицаи от Монтана пресякоха незаконен добив на подземни богатстваВчера бил

...
Полицаи от Монтана пресякоха незаконен добив на подземни богатстваВчера бил
Коментари Харесай

МВР разби група златотърсачи на язовир „Огоста“

Полицаи от Монтана пресякоха противозаконен рандеман на подземни благосъстояния

Вчера бил подаден сигнал за група златотърсачи, заселили се на язовир "Огоста ". Служители на бранш "Противодействие на икономическата престъпност " и "Специални тактически дейности " при МВРМонтана направили инспекция в землището на село Гаганица, намиращо се в сервитута на язовир "Огоста ". В хода на акцията са открити изкопни действия на две места, с разстояние към 200 метра едно от друго. На мястото са открити още екскаватор, построена пресевна станция, 2 фургона и каравана, пригодени за живеене, 3 леки автомобила и един товарен автомобил, благосъстоятелност на физически и юридически лица от Чипровци, София и София област.

Златотърсачите на терена били мъже на 47, 41 и 38 години от Софийско. Те били арестувани за период до 24 часа в полицейския арест в Монтана.

Униформените иззели тежкотоварната техника - екскаватор "Коmаtsu РС-340 LC ", товарен автомобил "ЗИЛ “ 131, приспособен за пресевна, водна помпа, кичета за утаяване на земна маса и керамична купа със следи от жълт метал в нея и стопилка от жълт метал с тегло 24.16 грама.

Образувано е досъдебно произвеждане.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР