Политолози гадаят дали след поредните предсрочни избори ще има обществено

...
Политолози гадаят дали след поредните предсрочни избори ще има обществено
Коментари Харесай

Ще се „оженят“ ли Бойко Борисов и Корнелия Нинова? Политиците ни били като зомбита

Политолози гадаят дали след следващите предварителни избори ще има публично неприемлива коалиция или нов избор

Три са вероятните сюжети за процес на политическата обстановка след изборите на 2 април. Единият е коалиция сред ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България, която обаче била малко евентуална, сподели в „ Здравей, България “ по Нова телевизия социологът Евелина Славкова.

„ Вторият е така наречен „ хартиена коалиция ”, която беше сложена на масата – ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Това е публично неприемлива коалиция. Третият вид за процес са нови предварителни избори наесен “, добави тя, откакто някогашен народен представител Николай Хаджигенов сподели, че Бойко Борисов е изкарал 12 години във властта с Българска социалистическа партия на уста и юристът нямал самообладание да види дали в този момент ще се съберат с Корнелия Нинова. 

„ Заявки чухме, само че водачът на ГЕРБ има друго мнение по еднакъв въпрос през всеки 30 секунди. Чакам да видя ще се ожени за Нинова в политическия смисъл на думата “, добави той.

„ В актуалния свят при тази полова гражданска война хората се женят по всевъзможен метод. В политиката това, което е значимо, е че няма никакво значение в борбата сред политическите субекти какво са казвали, по какъв начин са се наричали, по какъв метод се е определяло едно или друго държавно управление. Това е тежкият кръст, тъй като непрекъснато би трябвало някакви умиращи субекти да се възкресяват, т.е. това е света на зомбитата “, сподели пък политологът Татяна Буруджиева.

Според Славкова пък служебните кабинети към този момент са надскочили функционалностите, които са им отредени, и те към този момент ръководят. 

И Кольо Колев, и Татяна Буруджиева считат, че има връзка сред предварителните избори и тези за локална власт, макар разликите посред им. „ Едно е да правиш локални избори, когато държиш централната власт, напълно друго е, когато си в съпротива и трето е, когато служебно държавно управление прави локални избори ”, разяснява Колев.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР