Политологът Цветанка Андреева с критика от фейсбук страницата си към

...
Политологът Цветанка Андреева с критика от фейсбук страницата си към
Коментари Харесай

Политолог: Путин е хладнокръвен стратег и тежко на българските министри, които не осъзнават това

Политологът Цветанка Андреева с рецензия от фейсбук страницата си към новия министър на защитата Драгомир Заков

Министърът на защитата скандално съобщи, че службите не са отговорни, че са подали погрешна информация по отношение на почналата война на Путин. Те напълно скоро са докладвали, че няма риск от боен спор в Украйна и бежански поток. Той извини отчетите им с тезата си, че Путин действал ирационално и по тази причина разследващите ни служби не планували актуалната война. 

Това изказване е стряскащо и безконтролно, когато идва от лицето отговарящо най-пряко за националната защита. Драгомир Заков напълно уверено доразви тезата си, че Путин изненадал самичък себе си, а съветското управление се самозаблудило. 

Това са думи и оправдания на дилетант, който се упражнява в лекомислен разбор пред съседите си с отговорност не по-голяма от периметъра на кварталната си градинка. 

Да наречеш Путин несъизмерим, значи, че не познаваш неговата инвазивна външно-политическа теория, която Кремъл обществено декларира пред света от години. Доктрина, която в доктрина, в цели и механизми разказва построяването на Евразия в контраст на Демократичния свят. Да се учудваш, че Путин е почнал гореща война /изненадал самичък себе си/ значи, че си проспал анексирането на Крим и следствията.

Означава, че актуалният министър на защитата не помни българския отчет за положението на въоръжените сили по времето на министър Николай Ненчев от 2014 година, в който публично се твърдеше, че Русия води в България хибридна война поради противозаконното анексиране на Крим  и систематичните дестабилизиращи дейности на Москва в източните елементи на Украйна. 

Явно министър Заков, като посланик не е виждал по какъв начин Путин пробиваше методично, решително и без угризения страните членки на Европейски Съюз.

Да твърдиш, че Путин действа ирационално значи, че не си наблюдавал по какъв начин за 20 години той укрепи свръх рационално властническия си режим. Разправяше се с политическите си съперници и неуместните публицисти. Напълно подчини службите, армията и Народното събрание. Промени конституцията и манипулираше изборите. 

Проведе редица военни нашествия в прилежащите му страни и близкия изток, като не скриваше желанието си да възвърне въздействието на някогашния Съюз на съветските социалистически републики и сочеше НАТО като зложелател.

 Путин не действа ирационално, нито е вманиачен (както пък твърди Христо Иванов от съдружното мнозинство). Путин е невъзмутим пълководец и тежко на България с министри и парламентаристи, които не осъзнават този факт и не са осведомени с съветската политика реализирана от Кремълския деспот. Едно е видно – Путин действа планувано и дълготрайно!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР