Политологът Цветанка Андреева коментира пред Нова ТВ трагичния случай с

...
Политологът Цветанка Андреева коментира пред Нова ТВ трагичния случай с
Коментари Харесай

Цветанка Андреева: Демерджиев трябва да подаде оставка, служебният кабинет компрометира влизането ни в еврозоната

Политологът Цветанка Андреева разяснява пред Нова ТВ трагичния случай с 18 починали мигранти у нас: " Чисто моралната отговорност, която за обществото е водеща, е съпроводена и от политическа. В естествени условия, в които не действа служебна власт, трябваше да има оставка на министъра на вътрешните работи, тъй като приказваме за огромна покруса. Тук е и мястото да споменем, че трафикът на хора и тероризмът са измежду най-големите закононарушения. Те са главната заплаха за националната и груповата сигурност в Европа. Става въпрос за неефективността на държавната ни власт. Няма ги Министерство на вътрешните работи и Министерство на външните работи. Да контролираш мигрантския поток, значи да работиш с Турция. Проблемът би трябвало да се сложи като главен пред Европейски Съюз и пред Шенген. Къде са службите и кой носи отговорност? Чужди служби въобще подават ли информация към нашите и в случай че това не се случва, за какво? Демерджиев би трябвало да подаде оставка. Това е образец по какъв начин институцията длъжностен кабинет не действа ". 

" Електоратът е безпределно отегчен от избори, само че като политолог това го виждам и при самите партии и политици. В самите обединения пиарът към този момент е отпаднал. Виждам липса на тактики, на някакви послания, на хъс и на спортна завист. Дано да станем очевидци на по-динамична борба, която да стимулира тези 60 и няколко %, които няма да гласоподават, съгласно социолозите. Скандалите за листи са най-ужасните, които съм виждала. Те ерозират доверието към партиите ", сподели още Андреева. 

" Нещата стават все по-ясни и изкристрализират във връзка с борбата за присъединението ни към еврозоната. Страната ни е обект на хибридна война. От страна на съдружниците ни виждаме доста ясни критерии, които или изпълняваме, или не. Ако има политическа игра, тя е на наш терен. Не знам доколко е подбудена от незнание, или стратегическа зла предумисъл за закъснение на присъединението ни, което служебното държавно управление от ден на ден компрометира. В цялата борба би трябвало да е ясно, че има народен интерес страната ни да стане част от богатите и путински, който пречи на това ", разяснява политологът.  
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР