Политологът Първан Симеонов коментира актуалните събития в политическия и съдебния

...
Политологът Първан Симеонов коментира актуалните събития в политическия и съдебния
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Борисов е готов да жертва още един човек, за да спасява себе си

Политологът Първан Симеонов разяснява настоящите събития в политическия и правосъдния бранш в " Новините на " Нова телевизия ".

" Два доста значими знака имаше през вчерашния ден. Мария Габриел сподели, че е против основния прокурор и Движение за права и свободи също. Това няма по какъв начин да не трансформира играта. Такива анонси не е имало до този миг. И нощес в действителност това се говореше - всички, които проучват, се чудиха дали това ще бъде подето от Висш съдебен съвет по някакъв метод. Защото в случай че не бъде подето, ще наподобява на два други опита - " дай да се потвърдим ". Но през днешния ден след дейностите на тези шест индивида наподобява, че нещата са съществени. Това значи, че е една концепция по-възможно да има държавно управление. Означава, че ГЕРБ и Движение за права и свободи този път са съществени ", сподели той.

" Политическото значение е това, което ви споделих. Това значи, че Борисов е подготвен да жертва още един човек, с цел да избавя себе си. Борисов държи самодейността.

Тук евентуално на Христо Иванов някак му е неловко, тъй като той имаше някакъв проект за тези неща само че в този момент няма да бъде на масата, където се вземат решение тези истории. Но даже да стане кабинет, той ще бъде на ГЕРБ, Движение за права и свободи и вероятно на Слави Трифонов. Това ще бъде идеално за Политическа партия и Демократична България, те ще кажат - вие сте " хартиената " коалиция и по този начин нататък ", добави Симеонов.

" Точно тъй като е тежка обстановката и би трябвало да се понесе отговорност, част от партиите и политиците бягат от тази отговорност, мислят предизборно. Казват - " другите да я понесат, пък аз ще се сготвям за локалните избори ". Разбира се и двете страни са разграничени. И Борисов знае, че би трябвало да се прави държавно управление. Но той знае, че в случай че се събере по някакъв метод с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Слави Трифонов, става лесна цел. Политическа партия и Демократична България също знаят, че би трябвало да се сформира държавно управление, само че в случай че се съберат с Борисов стават лесна цел и някои от тях може да ги няма след няколко месеца. Така че и двата политически кръга са разграничени. Те не остават и доста козове. Борисов постоянно играе най-вече с дами. Той знае цената на дамите в политиката. Жената постоянно носи утешение и чувство за ред. Особено в случай че е съумяла на открито. Разбира се, Мария Габриел не е Кристалина Георгиева. Това не е оня прословут рейтинг ", сподели политологът.

" Политическа партия нямат друга идеология с изключение на " Анти ГЕРБ ". Те по този начин бяха основани. Борисов някъде скрито в себе си се чуди дали това държавно управление би трябвало да мине. Защото като мине държавното управление всеки проблем става негов проблем, а Политическа партия и Демократична България ще му гледат сеира в профил тъкмо преди локалните избори, които са му най-важните избори. ГЕРБ - това е локалната власт. Малко по-възможно е да имаме кабинет. Не е доста по-възможно. Няма да е коалиция, а ще е нещо експертно, нещо програмно, в случай че изобщо го има ", приключи специалистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР