Политологът от Великотърновския университет проф. Тодор Галунов посъветва партия ГЕРБ

...
Политологът от Великотърновския университет проф. Тодор Галунов посъветва партия ГЕРБ
Коментари Харесай

Проф. Галунов: Пред ГЕРБ стои дилемата кого да изправят срещу Румен Радев

Политологът от Великотърновския университет проф. Тодор Галунов посъветва партия ГЕРБ да не прави грешката си отпреди пет години и да пази до последно претендента си за президент в загадка.

„ Сега пред ГЕРБ ще стои алтернативата кого да изправи против Румен Радев. ГЕРБ не би трябвало да вършат грешката си отпреди пет години - да пазят претендента си в загадка до последно и да не проведат ефикасна кандидатпрезидентска акция... Не би трябвало да бавят прекомерно дълго своя вид за кандидат-президент “, съобщи проф. Галунов пред БНР.

„ Прекалено доста се обвързват парламентарните с президентските избори. Какъвто и кабинет да се сформира, институцията на президента си е обособена. От резултатите на 4-и април не би трябвало да виждаме някакво предрешаване на акцията за президент... Битката ще бъде сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия “.

По думите на политолога ще бъдем очевидци на отрицателна акция и тази борба сред партиите ще продължи.

„ Който и да бъде определен, надали ще бъде общопризнат като народен обединител. За последните 30 години президентската институция не съумя да бъде най-авторитетният фактор като консолидиращ детайл от политическата система, което демонстрира, че моделът по този начин е заложен конституционно “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР