Политологът и анализатор Боян Чуков излезе с нова версия за

...
Политологът и анализатор Боян Чуков излезе с нова версия за
Коментари Харесай

Боян Чуков с нова версия за терористичния акт в Москва и кое ще сложи край на войната в Украйна

Политологът и анализатор Боян Чуков излезе с нова версия за терористичния акт в Москва и кое ще постави завършек на войната в Украйна. В изявление за предаването „ 12+3 “ той показа, че колкото повече време минава, повече въпроси пораждат, които към този момент нямат безусловно безапелационен отговор.

В коментар за терористичния акт в „ Крокус сити хол “ край Москва той сподели:

„ Като стартираме от това кой действително извърши този терористичен акт. Заловените са елементарни реализатори, само че не са никога нито уредниците, нито поръчителите. Има безусловно противоположни версии за това кой стои зад атентата. Повечето западни страни считат, че „ Ислямска страна “ (ИД) е причинителят. … Мария Захарова сподели във връзка с версията, че ИД е направила този терористичен акт, че на фона на новинарската лента, фактът, че ИД е извършите на тези дейности, е майката на всички фейкове. Т.е руснаците изрично отхвърлят, че ИД стои зад атентата “.

Анализаторът акцентира, че Мария Захарова към този момент не е елементарен представител на Министерството на външните работи на Руската федерация.

„ Прави усещане на сериозните анализатори, че тя от ден на ден навлиза в прерогативите на външния министър. Много постоянно Сергей Лавров не е този, който озвучава ясно и изрично позициите на РФ, а това прави Мария Захарова. Имаше подмятания в телеграм канали, че Лавров се усеща много изтощен, поради и напредналата му възраст, само че не се говореше кой ще го смени “.

Според него терористичният акт край Москва не се в стила на ИД.

„ Ако го съпоставим с атентата в зала „ Батаклан “ в Париж, няма нищо общо като жанр “.

Нова версия за терористичния акт в Москва

По думите на Боян Чуков има версия, че атентатът в „ Крокус сити хол “ е проведен от Владимир Путин и „ неговите хора “, тя се стартира от съперниците на РФ и тези, които напуснаха Русия при започване на войната в Украйна.

„ Версия, която е много несериозна, тъй като няма никаква логичност, откакто завоюва по този метод изборите, Путин да прави сходно деяние на личната си територия. Имаме позицията на основни фигури от Съвета за сигурност на РФ и на шефа на ФСБ. Тяхното мнение е, че зад тази акция стоят Съединени американски щати, Англия и с присъединяване на Украйна. Твърди се, че занапред ще бъдат показани доказателства за това изказване. Нито една от страните не е дала безапелационни доказателства за тезата си, всички приказват за косвени признаци “.

Този терористичен акт е изработен извънредно грамотно, счита той.

„ Направен е от хора, които схващат тъкмо какви последици ще има. Това е удар тъкмо против Путин. Анализаторите, които разполагат с доста информация, настояват, че всичко това е обвързвано с неоконите “.

Прогнозата на анализатора е, че избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединени американски щати „ ще докара по-бързо до спокойно решение на спора в Украйна, който в действителност е спор сред Русия и Запада “.

 

Източник – БНР

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР