Политологът Христо Панчугов сподели очакванията си за процесите в българския

...
Политологът Христо Панчугов сподели очакванията си за процесите в българския
Коментари Харесай

Христо Панчугов: Никой не вярва, че Денков и Габриел определят състава на кабинета

Политологът Христо Панчугов показа упованията си за процесите в българския парламент и ръководещото болшинство в идващите месеци.

" Няма причина Движение за права и свободи да бъде все по-ярък и по-контролиращ център на властта. Дали останалите ще съумеят да лимитират това пространство, ще зависи от самите тях. Опасяваме  се, че отново започваме с провал. Проблемът не е в това, че ние като жители имаме някакви съмнения, че там се случва някакъв пазарлък и той ще е на мрачно. Аз съм склонен, че конфигурацията е такава, че всичко излиза наяве ", сподели той в утринния блок на " Нова телевизия ".

" Проблемът е, че самите политици не носят отговорност за решенията си. Всичко за следващ път минава през опита да се вдигне някаква димна завеса. Това с Мария Габриел и Николай Денков никой не гледа съществено на тази работа - че те ще дефинират състава на кабинета. Те ще го предложат най.вероятно. Но без да недооценявам въздействието им в техните партии, не мога да преценява на Денков въздействието в Политическа партия, само че сигурно Мария Габриел няма такова въздействие в ГЕРБ. И тук става въпрос за най-малко три групи, на които ще би трябвало да се приказва по време на тази ротация. Едната група са самите гласоподаватели, които имат евентуално запазващо се мнение за това ръководство като някаква нужда. Имате партийните фрагменти и имате водачите. И чак по-късно идва самият състав на кабинета. В този комплициран баланс опитът да се избяга от тематиката за това по какъв начин ще се договарят болшинствата за следващ път ще остави в българското общество чувството, че нещо се случва не както би трябвало, нещо неправилно ", счита той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР