Политологът доц Иво Инджов не подозира, че с образуваното дело

...
Политологът доц Иво Инджов не подозира, че с образуваното дело
Коментари Харесай

Доц. Иво Инджов: С питането за президента в КС Гешев търси реванш срещу критиците си

Политологът доц Иво Инджов не подозира, че с формираното дело в Конституционния съд по искане на основния прокурор Иван Гешев за предоставяне на наложително пояснение на конституционната наредба, обвързвана с търсене на наказателна отговорност от президента, Иво Инджов някой да замисля проект за импийчмънт на Румен Радев. Но това затвърждава страховете, че Гешев ще търси реванш против неговите критици, безапелационен е той.
" Фактът, че тази тематика ще се обговаря дълго време в общественото пространство, е индикативен, че освен изпълнителната, само че и част от правосъдната власт играе във фронта против президента ", сподели още Инджов пред БНР.

" Ще има разгръщане на протестната вълна ", предвижда учител във Великотърновския университет. Според него хората са обезверени и мислят, че с политически дейности на терен все по-малко неща могат да бъдат реализирани в България. Той не позволи, че поради боязън от политизиране на митингите толкоз малко хора излизат да стачкуват.

Той разяснява, че е обикновено и разумно една опозиционна партия - каквато е " Възраждане ", провела днешния митинг пред Министерство на регионалното развитие - да извлича политически дивиденти от митингите.

Доц. Инджов уточни, че има три типа проблеми на екологичния терен - водата, въздухът и боклуците.

Според него по водната рецесия в Перник има изборно търсене на виновност и единствено един министър е в ареста:

" Безспорно той (Нено Димов - някогашен министър на околната среда и водите - бел.ред.) носи политическа отговорност, само че дали има служебна отговорност занапред ще се потвърждава, а съгласно мен - няма. Друг министър, който носи отговорност за рецесията в Перник, си добрува в кабинета - мистърът на районното развиване (Петя Аврамова - бел.ред.) и това нервира от ден на ден хора ".

По думите на политолога може да се прави паралел с митингите против високите сметки за тока през 2013-а година, само че към момента няма провокация към персоналния интерес на по-големи маси от популацията, с цел да се възпроизведе мащабът на февруарските митинги тогава.

Водната рецесия ще бъде овладяна, само че не задоволително бързо, предвижда доцент Инджов и изясни, че това е доказателство за пасивността на държавното управление и на някогашната локална власт.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР