Политологът Димитър Ганев от агенция Тренд представи възможностите за редовно

...
Политологът Димитър Ганев от агенция Тренд представи възможностите за редовно
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Създаването на правителство след изборите ще бъде мъчително. Без ГЕРБ и ДПС не може

Политологът Димитър Ганев от организация „ Тренд ” показа опциите за постоянно държавно управление и възможните обединения след идните избори на 2 април.

„ Продължаваме промяната ” и „ Демократична България ” имаха опция да се направи парламентарен съюз и в предното държавно управление и те да вземат първи мандат, само че не мисля, че това щеше да промени крайния излаз – следващи избори ”, счита той.

„ Очевидно ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане ” ще запазят болшинството си от 130 мандата, което имаха и в предходния парламент. Не може да има кабинет обаче без ГЕРБ или Движение за права и свободи ”, сподели още Ганев в ефира на Нова телевизия.

Той акцентира, че „ Възраждане ” не желаят с никого да се коалират, по тази причина се изваждат от уравнението.

„ ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи наподобява мъчно постижима коалиция поради слабия заем на доверие на сходен кабинет. А и зависи от резултата на Българска социалистическа партия, тя може да се окаже на ръба на болшинството. Ще бъде трудно ”, счита той.

 

Ганев чака гласоподавателите на двете огромни обединения да се активизират и това да увеличи изборната интензивност. „ Не изключвам обаче тя да е много сходна или даже по-ниска спрямо предходните избори “, добави той. Политологът предвижда обстановката да се отпуши след локалните измори. „ Те са най-важните за партиите и по-късно биха могли да създадат някакви взаимни отстъпки. Това да има избори 2 в 1 е доста евентуално “, счита Ганев.

Той беше безапелационен, че най-засегнати от листата „ Магнитски “ са ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Според него на резултатите на левицата няма да повлияе това, че е глобен Румен Овчаров. По скоро отрицателен резултат ще даде случилото се на последния Конгрес на партията.

Той акцентира, че оповестеното проучване на „ Тренд ” е направено преди излизането на „ Магнитски ” и Конгреса на Българска социалистическа партия.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР