Политиците у нас в момента предлагат свободата да бъдеш заразен

...
Политиците у нас в момента предлагат свободата да бъдеш заразен
Коментари Харесай

Иван Кръстев за COVID-19 у нас: Предлага се свободата да бъдеш заразен и да умреш

Политиците у нас сега оферират свободата да бъдеш инфектиран и свободата да умреш. Така разяснява Коронавирус обстановката у нас в предаването „ 120 минути “ политологът Иван Кръстев.

„ Политиците се опасяват от наложителна имунизация, тъй като с нея като че ли обещаваш на хората в никакъв случай да не умират, поемаш отговорност за всяка гибел, а въпреки това им казваш – вие сте свободни хора – в нашата страна не ви караме нищо – не ви задължаваме да се ваксинирате, не правете нищо “, счита Кръстев.

Според него българското общество губи инстинкт за самозапазване.

„ Ние нормално се съпоставяме с другите, а в този момент ние сме горди, че не се имунизираме – в Европейски Съюз България е първенец по неваксиниране – внезапно всички други са идиоти, нямат чувство за независимост, не схващат защо става дума “, разяснява политологът.

Той счита, че виновност имат и медиите, като се дава естрада за всевъзможни позиции за имунизациите.

„ Има доста законни въпроси, свързани с имунизациите, само че вътре в научната общественост е реализиран консенсус, че имунизирането защищава. То защищава по този начин, както защищава борнежилетката – никой не ти подсигурява, че няма да загинеш, само че рискът да умреш като неимунизиран е в пъти по-голям, в сравнение с като имунизиран “, сподели още Иван Кръстев.

Относно следващите парламентарни избори у нас на 14 ноември той е на мнение, че несъставянето на държавното управление след вота ще е групово самоубийство на българската политическа система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР