Политиците си даваха сметка, че мандатът няма да е 4

...
Политиците си даваха сметка, че мандатът няма да е 4
Коментари Харесай

Марио Русинов: Румен Радев взриви мостовете си с партиите, с които е бил съюзник

Политиците си даваха сметка, че мандатът няма да е 4 години, само че първичните изчисления бяха, че ще се издържи най-малко до локалните избори. Това сподели в предаването „ Ритъмът на столицата “ по Радио София политологът Марио Русинов.

„ Управлението беше родено под признака енергийна, здравна и икономическа рецесия, в следствие и война, на процедура на границата на страната. Това сигурно катализира доста тези процеси и докара до края на този кабинет “, добави Русинов.

„ Другият препъни камък беше гласуването на шеф на Българска народна банка. Със сигурност от този момент тонът се изостри извънредно доста. Това беше политизирана борба, а шефът на Българска народна банка би трябвало да е експертна позиция. Има Такъв Народ оттогава се държат като джихадисти с бомба на гърдите и заплашват за всяко едно нещо, което могат и на процедура бутнаха този кабинет. Това не значи, че другите партии нямат своите неточности и грехове, в противен случай – имат, само че коства ми се, че Има Такъв Народ имат най-голямата виновност за протичащото се “, добави политологът.

По отношение на новите министри в служебния кабинет, Марио Русинов сподели, че Румен Радев е „ взривил мостовете с партиите, с които е бил съдружник “.

„ Говорим за Българска социалистическа партия, която го е издигнала, там най-ярко си проличава това, първо по линия на издигането на Крум Зарков за министър на правораздаването, защото по-рано през годината той се опита да оспори водачеството от Корнелия Нинова. Новият аграрни министър е бил народен представител от Българска социалистическа партия. Като цяло, Радев е наблегнал на това да поддържа опозицията в Българска социалистическа партия, може би с вярата за някаква смяна “, изясни Марио Русинов.

По думите му, разликата с предходните служебни държавни управления е, че настоящето ще би трябвало да се бори и с енергийната рецесия.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР