Политици, религиозни лидери и обикновени граждани осъдиха обявената от руския

...
Политици, религиозни лидери и обикновени граждани осъдиха обявената от руския
Коментари Харесай

Навални: Путин иска да запази властта си, хвърляйки стотици хиляди руснаци във войната

Политици, религиозни водачи и елементарни жители осъдиха оповестената от съветския президент Путин частична готовност на резервисти. Това значи, за множеството от тях, разширение на обсега и продължителността на войната. Опозиционният водач Алексей Навални съобщи, че Путин желае да „ изцапа с кръв ръцете на стотици хиляди съветски жители “, с цел да задържи персоналната си власт.

Президентът Владимир Путин подреди първата готовност на съветски войски след Втората международна война и предизвести, че Москва ще се пази с мощта на целия си голям боеприпас, в случай че бъде изправена пред нуклеарна опасност от страна на Запада.

Украйна счита, че ходът на Путин е опрощение за личния му неуспех. " Войната явно не върви по сюжета на Русия и заради това изисква от Путин да направи извънредно непопулярни решения за готовност и съществено ограничение на човешките права ", написа Михайло Подоляк, консултант на украинския президент Зеленски.

Русия ще се опита да унищожи Украйна и да промени границите ѝ, разяснява полският министър председател Матеуш Моравецки.

Европейски Съюз разисква още наказания против Русия, заяви представител на Европейската комисия.

 
Обсъжда се европейски отговор на продължаващата експанзия – на осъществените военни закононарушения и всеобщи убийства в Украйна, предстоящите " референдуми ", оповестената частична готовност. Тези дейности ще имат последствия. Обсъжда се и даването на спомагателна военна помощ за Украйна.
Петер Стано – представител на Европейска комисия

Германският канцлер счита, че частичната съветска военна готовност в Украйна приказва, че съветската офанзива против Украйна е несполучлива, съобщи Ройтерс, базирайки се на представител на Олаф Шолц.

 
Решението на Путин е симптом на уязвимост. Украйна няма да бъде уплашена от него, и ние не би трябвало да бъдем. Мобилизацията демонстрира, че имаме работа с спор, който ще продължи дълго време. Трябва да сме готови за това политически и стопански. Преди всичко би трябвало да проучим измежду нашите съдружници и сътрудници по какъв начин можем да предоставим на Украйна трайна поддръжка в битката за мир и независимост, която ще продължи още дълго.
Кристиан Линднер – министър на финансите на Германия

Министърът на защитата на Англия Бен Уолъс съобщи, че дейностите на Владимир Путин са самопризнание, че проектът му в Украйна се проваля. Никаква агитация не може да скрие обстоятелството, че Украйна печели тази война, интернационалната общественост е единна, а Русия се трансформира в международен парий.
Папа Франциск сподели, че украинците са подложени на дивотия, зверства, изтезания и ги назова " доблестен " народ, трансфорат в страдалец.

 
Искам да припомня за ужасното състояние на мъченическа Украйна. Кардинал Краевски беше там за четвърти път. Той прекара известно време там, пробвайки се да помогне в региона на Одеса и покрайнините. Обади ми се и ми описа за болката на хората, жестокостите, изстъпленията, телата, които са били изтезавани. Нека се присъединим към този доблестен и страдалчески народ.
папа Франциск – глава на Римокатолическата черква

Частичната готовност ще докара до голяма покруса, съобщи задържаният съветски опозиционер Алексей Навални.

 
Размерът на това закононарушение и броят на забърканите хора се уголемява. Това се прави единствено с цел да разреши на един човек да резервира персоналната си власт. За да разшири персоналната си власт, Путин изтезава прилежаща страна, убива хора там и в този момент хвърля в мелницата на войната голямо количество съветски жители, които просто би трябвало да живеят обикновено и да се грижат за фамилиите си. Разбира се, това беше закононарушение, само че в този момент се трансформира в закононарушение от доста по-голям мащаб.
Алексей Навални – опозиционен водач и блогър 

В обществените мрежи се споделят апели за образуване на митинги в доста съветски градове. От младежкото придвижване " Весна ", което е срещу войната, обявиха, разяснявайки мобилизацията: „ Това значи хиляди съветски мъже – нашите татковци, братя и съпрузи, да бъдат вкарани в месомелачката на войната. Сега тя влезе във всеки дом и при всяко семейство ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР