Политици от България са предупредил Васил Божков за готвената акция

...
Политици от България са предупредил Васил Божков за готвената акция
Коментари Харесай

Прокурор: Васил Божков има пряка връзка с Евгений Пригожин

Политици от България са предизвестил Васил Божков за готвената акция против него, по тази причина той е напуснал страната дни преди интервенцията през 2020 година. Това разкри в Софийския градски съд прокурор Ангел Кънев.

Божков има голям брой познанства, начинания, изложения, че и спортни инициативи.

Обясни, че Божков има директна връзка с изброените в санкционните описи на Европейски Съюз, както и хора от разследващи служби на страни отвън Европейски Съюз и НАТО ". Един от тях е Евгений Пригожин. Връзката с него била открита от мейл, открит в компютър на Божков.

" Особена незаконна непримиримост ", сподели Кънев за активността на Божков. Той бил подстрекател на над 300 длъжностни закононарушения. С тях, посредством невнасяне верния % държавна такса и налози от хазарта активност страната била ощетена с над 500 млн. лв.. За задачата подкупва членове на закритата към този момент Държавна комисия по хазарта, даже неин ръководител - Огнемир Митев. Той се срещнал с Божков незабавно след избирането си. Приемал подкупи и стопирал издаването на лицензи на хазартни компании, съперници на Божков. Дори изработил нови правила. По тях събирал от Божков 20% от разликата сред залозите и изплатените облаги, вместо 15% от всички залози, както е по закон. Именно по този начин Божков не внесъл 500 млн. налози. Преди Митев да стане началник на комисията, Божков плащал по закон.

Сле контакта с Митев, Божков извикал Цветомир и Боян Найденов, и им споделил, че е уредил да не получат лиценз за
хазарт. Затова Божков споделил, че би трябвало да получи 60% от тяхно сдружение. Дори Огнемир Митев извикал техен представител. Обяснил му, че няма да даде лиценз, до момента в който не си уредят връзките с Божков. Затова брататята му трансферирали 60% от сдружението и още на идващия ден взели лиценз.

За услугите Божков плащал по 10 000 лв. дневно на Митев. Подобно противоречие било намерено и при негова проверка. След като Митев бил заменен, Божков потърсил контакт с Мария Филипова, която заела поста. Искал от нея да лишава лицензи на съперници, предположил на дамата подкупи и даже " популярност ". Това щяло да стане посредством медиите които Божков имал.

Боцков даже предизвестил няколко души, че в случай че не го слушат, че последват ориста на Манол Велев. Той бе прострелян в главата през 2007 година Божков има обвиняване за подбуждане към убийството на мъжа.

Ако е на независимост, Божков можело да извърши и други закононарушения. Той има и други висящи каузи, подсети Къмев. Едно от тях е за тайфа за убийства, рекет, изнудвания и закононарушения по разврата.

Обвинителят подсети, че Божков към този момент е осъждан. Това е станало през далечната 1984 година и към този момент е оправдан.

Кънев желае арест на Божков единствено по делото, по което той е упрекнат, че е бил водач на тайфа, работила от 2014 година и се занимавала с изнудване, подкупи, пране на пари и длъжностни закононарушения.

Адвокатът на Божков - Георги Гатев, към момента не е пледирал, съообщава

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР